Compartiment nou de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

21 noiembrie 2013 16:400 comments

spitalÎn Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, pot fi abordate patologii ce necesită intervenţii chirugicale specifice acestei ramuri medicale.
Chirurgia Orala si Maxilo-Faciala abordeaza toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical. Este o ramură medicală cu un spectru larg, aflata la graniţa dintre chirurgia estetică (corectare cicatrici, extirpare tumori faciale, tratamentul anomaliilor dento-maxilare) ,chirurgia ORL (extirparea tumorilor intraorale, nazale, de la nivelul gâtului), chirurgia oncologică (variate tipuri de cancere din sfera maxilo-facială) şi neurochirurgie (traumatisme cranio-faciale).
Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se ocupă de diagnosticul şi efectuarea procedurilor chirurgicale de la nivelul ţesuturilor moi şi osoase ale feţei, gurii, precum şi cele ale dinţilor şi articulaţiilor pentru pacienţii din judeţul Alba.
Potrivit medicului, la spitalul din Alba Iulia, pacienţii se adresează cu o patologie vastă, care poate fi diferenţiată în patru ramuri: infecţioasă, traumatică, tumorală şi malformativă.
„În ceea ce privește latura infecțioasă pot fi tratate cu succes infectiile capului si gatului (abcese, flegmoane); de asemenea tumorile benigne orale sau faciale îşi găsesc modalităţi de tratament în compartimentul OMF. Și tumorile maligne, pot fi diagnosticate și tratate la Alba Iulia, de altfel sunt înregistrate, în medie, 5-6 astfel de noi cazuri pe lună”, a explicat medicul Dan Chisnoiu.
Mulți dintre pacienții care necesită intervenții chirurgicale oro-maxilo-faciale de urgenţă, prezintă traumatisme, apărute, cel mai adesea, în urma unor agresiuni, dar şi în urma accidentelor rutiere, sportive, de munca, etc.
„Traumatismele sunt urgențe și trebuie tratate ca atare, de cele mai multe ori necesitand osteosinteză, care presupune reducerea şi imobilizarea fragmentelor osoase fracturate cu ajutorul șuruburilor sau a unor plăcuțe metalice. La spitalul din Alba Iulia aceste mijloace mecanice sunt obținute în mare parte prin donație de la o clinică din Germania”, a mai explicat medicul specialist.
Medicul specialist în chirurgie OMF, Dan Chisnoiu asigură consultaţii şi în Ambulatoriul de specialitate al Spitaliului Judeţea de Urgenţă Alba Iulia.
Pacienţii care prezintă afecţiuni al cavităţii orale pot solicita medicului de familie trimitere către cabinetul de specialitate OMF, care funcţionează la parterul clădirii principale a Spitalului din Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com