115 profesori din Alba au susţinut examenul de definitivat

17 iulie 2012 15:112 comments

Marţi a avut loc examenul de definitivat pentru profesorii care vor să obţină grade didactice. În judeţul Alba, la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, au susţinut examenul 115 profesori, cadrele didactice titulare sau suplinitorii calificaţi, cu o vechime de minimum doi ani în activitatea de predare. La concurs s-au înscris iniţial 125 de profesori, dar 7 nu au corespuns criterilor, iar 3 nu s-au prezentat.
Structura probei scrise din cadrul acestui examen a cuprins trei subiecte, unul din disiciplina de specialitate, al doilea, din metodica predării acestei discipline, şi cel de-al treilea, din pedagogia şcolară sau preşcolară. Fiecare subiect este notat cu câte 30 de puncte, iar 10 puncte se acordă din oficiu.
Examenul a avut şi un moment neplăcut şi anume, un subiect a fost greşit la Limba Română pentru învăţători. Mai exact, în programa şcolară nu era prevăzut şi basmul cult. Ca urmare, sesizările au ajuns la Bucureşti, determinând propunerea unui alt subiect, şi anume realizarea unui eseu, fapt care a făcut ca examenul să se prelungească cu o oră.
Pentru a promova examenul, cadrele didactice înscrise trebuie să obţină minimum 7.00. Rezultatele examenului vor fi făcute publice luni, 23 iulie, lucrările urmând a fi corectate în alte centre de evaluare din ţară, în funcţie de specialitate.
Profesorii fără definitivat au dreptul să-l susţină de maxim trei ori în cinci ani. Cei care promovează examenul vor fi trecuţi la o treaptă superioară de salarizare.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com