12,37 milioane de lei trebuie restituiţi către guvern

16 mai 2012 14:280 comments

Autorităţile locale din Alba care au primit bani prin Hotărârea 225/2012, emisă de fostul Guvern condus de Răzvan Ungureanu, au apucat să cheltuie mai puţin de un sfert din suma totală alocată la începutul lunii aprilie.
Potrivit unei situaţii statistice realizate la nivelul Direcţiei Generale de Finanţe Publice, judeţul Alba urmează să restituie la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului suma totală de 12,37 milioane de lei. Cea mai importantă sumă, de 2 milioane de lei, provine de la Primăria Alba Iulia.
Până la apariţia în Monitorul Oficial a Hotărârii emise de Guvernul Ponta, prin care s-a decis recuperarea banilor, în contul administraţiilor locale a ajuns suma de 5,33 de milioane de lei. Primăriile au apucat să cheltuiască 2,89 milioane de lei, bani care nu se vor mai întoarce în Fondul de rezervă bugetară.
Prin ordonanţa de urgenţă din 9 aprilie 2012, un număr de 52 de primării din judeţul Alba au primit în total 15,2 milioane lei, cea mai mare sumă fiind alocată Primăriei Alba Iulia – 2 milioane lei. Atunci au primit bani majoritatea localităţilor cu primari PDL. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com