150 de muncitori albaiulieni, „ţepuiţi” de patroni italieni

3 aprilie 2012 15:040 comments

Peste 150 de persoane au protestat marţi, 3 aprilie, în faţa Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba. Oamenii s-au adunat în faţa ITM-ului şi şi-au trimis reprezentanţii la discuţii pentru a vedea în ce situaţie se află contractele lor de muncă de la firma Futura Calzature (o firmă italiană care realizează încălţăminte), care îşi avea punctul de lucru la fosta fabrică Ardeleana.
Salariul era 800 de lei, plus bonurile de masă, dar oamenii nu au mai văzut bani din ianuarie. Contractele pe termen determinat s-au încheiat la 31 martie, însă oamenii sunt mulţumiţi că nu au primit bani pe februarie şi aprilie.
„Din 15 martie ni s-a spus că-i schimbare de sezon, să avem răbdare. Şi stăm şi dăm telefoane, ne plimbă la bănci, şi vedem că nu s-au băgat banii în cont. Numai ţepe. Italienii sunt în Italia. ITM-ul spune că dacă a expirat contractul trebuie să mergem la avocat, să-i dăm în judecată. Ei nu mai pot să facă nimic. Ei spun că trebuia să venim mai repede”, ne-a declarat una din muncitoarele de la firma de încălţăminte.
„Acum pe nimeni nu găsim. În Italia nu avem cu cine să vorbim. Contabila şi-a dat demisia până n-am plecat noi acasă. Un director ce avem, dna Blotor Mariana, aşteaptă să vadă, să primească telefon din Italia şi ne spune că să mai avem răbdare… Dar cât să mai avem răbdare? Că după două luni fără bani… Banii din ianuarie i-am luat la 1 martie, că ne-am oprit din lucru, şi după aia am mai lucrat două săptămâni şi ne-au dat drumul acasă. Ca la proşti! Şi acum să mergem la avocat. Altă soluţie nu ne-a dat ITM-ul. Dacă nu mergem până în 15 aprilie pierdem şi şomajul… Am lucrat 3 ani sub altă denumire, Helia Epsilon, apoi a fost altă firmă, Ilca. Am luat ţepe şi cu firmele astea”, concluzionează o angajată. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com