16 hectare de teren se transformă la Sfântu Gheorghe în parc industrial

18 noiembrie 2012 16:070 comments

Un nou contract de finanţare semnat la nivelul Regiunii Centru, alocă aproape 10 milioane de lei, fonduri nerambursabile Regio, pentru reabilitarea unui vechi sit industrial. Contractul a fost semnat, pe15 noiembrie 2012, de Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, şi Simion Creţu, director general ADR Centru. Proiectul este finanţat din fondurile Programului Operaţional Regional, Domeniul major de intervenţie 4.2, destinat reabilitării siturilor industriale abandonate, program gestionat de către ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.
Proiectul „Dezvoltarea mediului de afaceri în Municipiul Sfântu Gheorghe prin reabilitarea sitului industrial poluat şi crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor” a primit finanţare nerambursabilă pentru transformarea vechiul IAS ”Câmpul frumos„ într-un parc industrial. Valoarea totală a proiectului este de 24,59 milioane lei, din care 9,53 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă solicitată de către primăria municipiului, care va contribui cu 15,05 milioane lei cofinanţare pentru realizarea proiectului. Beneficiarul îşi propune, pe parcursul celor 28 luni de implementare, să decontamineze terenurile poluate, amplasate pe o suprafaţă de 16,3 ha şi să refacă cadrul natural, luând în considerare normele referitoare la protecţia mediului. Din fondurile alocate proiectului, beneficiarul va crea o infrastructură de bază (clădiri pentru birouri, spaţii de producţie/prestări servicii, reţea de utilităţi) în vederea amenajării unei structuri de sprijinire a afacerilor.

“Autorităţile din regiunea noastră au insistat să păstrăm aceste fonduri pentru reabilitarea siturilor industriale deoarece sunt multe fabrici vechi nefolosite pe care doresc să le reintegreze în mediul economic, ca şi structuri de afaceri sau parcuri industriale. Prin înfiinţarea acestui parc industrial, primăria municipiului Sfântu Gheorghe doreşte să impulsioneze crearea unor noi firme, dar şi să asigure cadrul necesar pentru dezvoltarea firmelor existente. Este cel de-al doilea proiect contractat pentru reabilitarea siturilor industriale la nivelul judeţului Covasna, alături de cel din Târgu Secuiesc. La nivel de regiune mai avem un proiect contractat, localizat în judeţul Harghita, prin care se va realiza un incubator de afaceri şi, în perioada următoare, un alt proiect localizat tot în judeţul Covasna va fi contractat, fiind şi ultimul proiect rămas în evaluare pe acest domeniu,” a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com