3 ani cu suspendare pentru omul de afaceri Marius Alexa

5 aprilie 2012 13:400 comments

Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat marţi, 3 aprilie, pe omul de afaceri Marius Alexa la trei ani cu suspendare pentru evaziune fiscală. Omul de afaceri este acţionar şi administrator la mai multe firme de construcţii, iar condamnarea decisă de Judecătoria Alba Iulia este prima pentru Marius Alexa, care este implicat în mai multe dosare penale.
Sentinţa Judecătoriei Alba a fost dată în dosarul în care Marius Alexa este judecat pentru evaziune fiscală în perioada cât a fost administrator al societăţii Impact Construct SRL Alba Iulia.
Firma a intrat în insolvenţă în septembrie 2010, iar din septembrie 2011 este în procedură de faliment. La sfârşitul anului 2009, Impact Construct avea datorii de 1,6 milioane de lei şi pierderi de 500.000 de lei, la o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. Trebuie precizat că Marius Alexa este plecat de mai bine de un an de zile în Dubai. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată cu recurs.
Afaceristul mai este judecat tot pentru evaziune fiscală într-un alt dosar, care are legătură cu activitatea de la societatea Meridian Construct SRL. Şi această societate este în faliment, declarat oficial în august 2011 de Tribunalul Alba. În acest dosar, Alexa este acuzat că a prejudiciat mai mulţi cumpărători de imobile construite de el cu suma de aproape 800.000 de euro. Este vorba despre persoane care au cumpărat locuinţe în cartierul „Meridian“ din Alba Iulia. 13 păgubiţi, 12 familii şi o societate comercială s-au constituit părţi civile în dosar şi încearcă să-şi recupereze banii. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com