4.370 de carduri europene de asigurări de sănătate, eliberate în acest an

18 iulie 2012 18:352 comments

Nici în acest an locuitorii judeţului nu renunţă să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Casa de Asigurări de Sănătate Alba a eliberat, de la 1 ianuarie şi până în prezent, 4.370 de carduri europene de asigurări de sănătate (CEASS), cu 3% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dintre care aproape o treime au fost solicitate în lunile de vară , mai exact în iunie şi iulie.
CEASS asigură persoanelor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, accesul la serviciile medicale în cursul vizitelor temporare în străinătate.
Posesorii acestui card au acces la serviciile medicale din sectorul public, la un medic, o farmacie, un spital sau acces la un centru de servicii medicale şi îngrijire medicală în aceleaşi condiţii cu cetăţenii ţării pe care o vizitează, iar în cazul în care primesc îngrijire medicală în ţara vizitată, suma cheltuită va fi recuperată.
În vederea eliberării cardului, persoana asigurată va depune la CAS o cerere-tip (care poate fi descărcată de pe pagina web a instituţiei sau ridicată de la biroul de relaţii cu publicul), la care se anexează o copie după actul de identitate şi o dovadă a calităţii de asigurat (adeverinţă de la locul de muncă; adeverinţă de elev sau student; cupon de pensie).
Cardul se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare şi este livrat la domiciliul asiguratului sau la adresa de corespondenţă indicată de acesta în formularul-tip. În mediul urban, cardul este livrat la domiciliu prin intermediul serviciilor de curierat rapid, iar în mediul rural prin intermediul Poştei Române.
Cardul este valabil 6 luni de la data emiterii şi poate fi reînnoit la expirare.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com