4 milioane de lei se investesc pentru siguranţa cetăţenilor din Braşov

17 mai 2012 15:410 comments

Un nou contract de finanţare, cuprins în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al zonei metropolitane Braşov, asigură finanţarea nerambursabilă necesară pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii din municipiul Braşov. Proiectul „Achiziţia şi instalarea echipamentelor specifice pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în unităţile de învăţământ şi pe domeniul public din Municipiul Braşov”, cu o valoare totală de 3,94 milioane lei, este finanţat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de către ADR Centru.
Semnarea contractului de finanţare nerambursabilă a avut loc la Alba Iulia, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Braşov, precum şi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru. Proiectul ce se va derula pe o perioadă de 15 luni, are o valoare totală de 3,94 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 3,10 milioane lei. Pe parcursul acestei perioade, fondurile vor fi investite în dotarea a nouă unităţi de învăţământ şi a domeniului public cu sisteme de securitate şi control. Cele 9 şcoli incluse în proiect vor fi dotate cu 9 sisteme de detecţie, semnalizare şi avertizare la incendiu, 9 sisteme de detecţie şi avertizare la efracţie, 9 sisteme de control acces, 9 sisteme de supraveghere video, 9 dispecerate, precum şi un crearea şi dotarea unui dispecerat la sediul primăriei municipiului Braşov.
“Cu toţii suntem preocupaţi de siguranţa copiilor noştri, mai ales în momentele când nu sunt alături de noi. Deoarece profesorii nu pot face faţă singuri diverselor pericole şi tentaţii la care sunt supuşi elevii, un sistem de securitate va putea oferi, pe parcursul programului de şcoală, un climat de siguranţă pentru cei peste 6.000 de elevi ce studiază în cele 9 şcoli. Este cel de-al 11-lea proiect contractat din Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Braşov şi al localităţilor cuprinse în zona metropolitană Braşov. Fondurile nerambursabile alocate prin aceste proiecte se ridică la suma de aproximativ 27 milioane euro şi alte 14 proiecte depuse sunt în prezent în etapă de precontractare sau în evaluare”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com