400 de persoane au fost selectate la Bursa locurilor de muncă

26 aprilie 2012 15:160 comments

Un număr de 450 de locuri de muncă au fost oferite de 45 de agenţi economici, în cadrul Bursei Generale a locurilor de muncă ce a avut loc joi, 26 aprilie, la Alba Mall, în Alba Iulia. Reprezentanţi ai AJOFM Alba ne-au declarat că au fost prezenţi în jur de 1.000 de oameni, au fost depuse 800 de CV-uri şi un număr de 400 de persoane au fost selectate.
Acţiunea a fost organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă împreună cu AJOFM Alba. Din cele 450 de locuri de muncă oferite de cei 45 de agenţi economici, 53 au fost pentru cei cu studii superioare (ingineri mecanici, farmacist, jurist) iar restul pentru meserii precum: confecţii, barman, ospătar, şoferi, vânzătoare, secretară, mecanici, dulgheri, zidari, sudori, tâmplari, electricieni, strungari, frezori, muncitori necalificaţi. În domeniul construcţiilor au fost cele mai multe locuri oferite.
„Ca de fiecare dată, acţiunea îşi propune întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, respectiv realizarea legăturii dintre ofertanţii de locuri de muncă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Militez pentru reducerea numărului de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi şi doresc să reuşim să calificăm persoanele care sunt înscrise la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă şi sunt în căutarea unui loc de muncă şi nu au o calificare. Consider această Bursă o reuşită, în sensul că am reuşit să mobilizăm în jur de 45 de angajatori, că am reuşit să aducem, pe lângă angajatori, şi instituţii care vin în legătură cu AJOFM , pentru a oferi un cadru de muncă legal şi corect”, a declarat Rodica Andronescu, preşedintele ANOFM.
l Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com