62 de ani de uniune a ţărilor europene

8 mai 2012 16:040 comments

În urmă cu 62 de ani Uniunea Europeană început să se contureze ca şi idee în vestul continentului. La data de 9 mai 1950, din Franţa a pornit ideea de a pune bazele unei comunităţi europene care să susţină refacerea continentului după cel de-al doilea război mondial.
“Noi, cetăţenii ţărilor din Europa de Est putem spune că Uniunea Europeană reprezintă o oportunitate pentru dezvoltare prin fonduri nerambursabile. La nivelul Regiunii Centru avem 382 milioane euro investiţi în peste 300 contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional. Aceste fonduri s-au concentrat mai mult decât fondurile de preaderare, pe principiile dezvoltării regionale durabile. Aniversarea Zilei Europei reprezintă pentru noi toţi, cei ce beneficiem de fonduri nerambursabile sau de rezultatele accesării acestor fonduri, ocazia să aflăm mai multe despre UE, de a participa la evenimentele şi acţiunile ce se vor desfăşura în ţară şi peste hotare pentru toate vârstele,” a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.
La nivelul Regiunii Centru prin proiectele contractate până în prezent prin POR este susţinută transformarea a 7 oraşe în poli şi centre de dezvoltare urbană. Prin fondurile nerambursabile alocate de UE şi Guvernul României, se reabilitează peste 300 km drumuri, se vor construi 6 noi centre de afaceri, iar 197 microîntreprinderi au primit finanţare pentru dezvoltarea afacerilor. 40 unităţi SMURD au fost dotate cu echipamente noi, un spital şi 5 ambulatorii se vor renova şi moderniza. S-au creat peste 2000 noi locuri de muncă iar 20 de cetăţi istorice şi biserici au fost restaurate din fondurile Regio, derulate prin ADR Centru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com