62,45% dintre cei prezenţi la vot duminică au spus DA la întrebarea „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?

10 decembrie 2012 18:225 comments

Moţii din Apuseni au fost chemaţi duminică să-şi exprime părerea despre repornirea minseritului în Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană. Potrivit datelor Biroului Electoral Referendum, în cele 148 de secţii de votare amenajate în 35 de localităţi din Munţii Apuseni(Abrud, Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Bistra, Bucium, Ceru Băcăinţi, Cîmpeni, Ciuruleasa, Cricău, Galda de Jos, Gârda de Sus, Horea, Ighiu, Întregalde, Livezile, Lupşa, Meteş, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmetea, Râmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Stremţ, Vadu Moţilor, Vidra şi Zlatna), au fost aşteptaţi la urne 72.490 de locuitori. Duminică, până la ora 23.00, s-au prezentat la vot doar 31.315 de persoane, reprezentând 43,20%. Pentru că nu şi-au exprimat votul 50 plus unu dintre locuitori, nu sunt întrunite condiţiile pentru validarea referendumului. În total, au răspuns DA la întrebarea „Sunteţi de acord cu repornirea mineritului în zona Munţilor Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?” 62,45% dintre votanţi, iar cu NU s-au exprimat 35,90%. Au fost înregistrate 1,65% voturi nule.
La Roşia Montană, prezenţa la referendum a fost de 66,06%. Dintre aceştia, 78,75% au răspuns cu DA şi 19,44% cu NU. Voturi nule au fost 1,80%.

Sindictul Viitorul Mineritului Roşia Montană: „La referendum am obţinut o victorie zdrobitoare în favoarea repornirii mineritului

Luni, 10 decembrie, reprezentanţii Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Roşia Montană au transmis un comunicat în care se declară mulţumiţi de rezultatul referendumului, în condiţiile prezenţei la vot:
„La referendum am obţinut o victorie zdrobitoare în favoarea repornirii mineritului şi le mulţumim tuturor celor care au votat! Mesajul nostru este acesta: oricine face guvernul trebuie să ţină cont de voinţa oamenilor, trebuie să facă de urgenţă ceva, trebuie să ia măsuri cât mai repede ca să repornească mineritul în Apuseni.
Oamenii sunt interesaţi în special de locuri de muncă, pentru că în zonă şomajul este foarte ridicat. Mulţi sunt supăraţi că le-au plecat copiii prin alte locuri, chiar prin alte ţări, în căutarea unui loc de muncă. Noi sperăm că va reporni mineritul în Apuseni şi vor fi create mii de locuri de muncă, aşa cresc şansele ca familiile să rămână unite” a declarat Cristian Albu, preşedintele Sindicatului Viitorul Mineritului din Roşia Montană”

Sorin Poparadu

5 Comments

 • Referendumul a fost invalidat! Si, fie vorba intre noi, cei mai multi din cei care au votat “da” au fost adusi cu dubele rmgc, “imbunati” cu plase gri, trimisi de sefi, “muiati” c ucate o suta de lei. E cazul a numerosi tineri din Abrud care au primit bani de la gold pentru “fidelizare”.

 • Referendumul nu este valid! Prezenta la vot a fost undeva pe la 40 si ceva la suta. Nu se va drumul la exploatatia cu cianuri!

 • !!!!!! 70,1% dintre moti au spus NU mineritului cu cianuri (numarul voturilor cu NU + numarul votantilor care au considerat referendumul ilegal si au stat acasa) !!!!!!!

 • 69,43% din locuitorii cu drept de vot din cele 35 de localitati din Alba SE OPUN MINERITULUI SI PROIECTULUI DE LA ROSIA MONTANA!
  Doar 19558 din cei 72490 de locuitori cu drept de vot din cele 35 de localitati din Alba au spus da mineritului, adica fix 26,98 %. Acest procent nu mi se pare deloc o majoritate covarsitoare, asa cum se lauda compania si asa cum apare, incredibil, pe toate televiziunile si in toate ziarele! In conditiile in care opozantii proiectului minier propus la Rosia Montana nu au recunoscut legalitatea referendumului si au indemnat oamenii sa nu mearga la vot, acest rezultat este net favorabil acestora.
  Asa ca eu spun: 69,43% din locuitorii cu drept de vot din cele 35 de localitati din Alba SE OPUN MINERITULUI SI PROIECTULUI DE LA ROSIA MONTANA!
  Totul calculat conform rezultatelor finale ale BEJ Alba.
  http://www.cjalba.ro/wp-content/uploads/2012/12/Rezultat%20referendum.pdf

 • Recuperamdatorii

  Cumpar datorii pe care le aveti de incasat(RECUPERAT) de la firme,persoane etc.Relatii la http://www.recuperamdatorii.ro

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com