8 tone de alimente din Alba au ajuns în satele din Buzău

19 martie 2012 17:220 comments

Campania de strângere de fonduri şi colectare de alimente pentru persoanele afectate de ninsorile şi viscolul care au lovit regiunea de sud-est a ţării în prima parte a acestui an, campanie iniţiată de Crucea Roşie Română Filiala Alba în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia, a ajuns la final.
În cursul zilei de luni, aproximativ 8 tone de alimente neperisabile, au ajuns în satele Sudiţi şi Cremenea din comuna Gheraseni, sate din judeţul Buzău grav afectate de fenomenele meteo extreme. Pachetele alimentare, constând în zahăr, făină, ulei, conserve, mălai, etc. vor fi distribuite direct către familiile în nevoie, cu sprijinul voluntarilor din Filialele de Cruce Roşie Alba şi Buzău.
În total, peste 1.000 de familii vor beneficia de pachete consistente cu alimente de bază, distribuite de 20 voluntari implicaţi în această acţiune.
De-a lungul celor 4 săptămâni de campanie umanitară, oameni simpli, firme, instituţii publice, partide politice şi organizaţii neguvernamentale au dovedit că le pasă de cei în dificultate, contribuind cu generozitate la această acţiune. Campania desfăşurată reflectă o excelentă colaborare între instituţiile publice, societatea civilă şi mediul de afaceri, demonstrând că umanitatea este o calitate care ne reprezintă.
„Nu ne-am făcut decât datoria în faţa unor astfel de situaţii. Când natura loveşte cu atâta forţă, oamenii nu pot face faţă decât prin solidaritate. Sunt impresionat de gestul atâtor oameni simpli, de a dona din puţinul lor şi în egală măsură de responsabilitatea instituţiilor, firmelor şi ONG-urilor de a fi alături de cei năpăstuiţi”, a declarat prefectul Ştefan Bardan.
Organizatorii acestei campanii mulţumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit la succesul acesteia şi, în fapt, la alinarea suferinţelor a câtorva mii de oameni greu încercaţi de vitregiile naturii: Jandarmeria Alba, ISU Alba, DSP Alba, Primăria Comunei Lunca Mureşului, Asociaţia „Pelerinii Iubirii”, Garnizoana Alba Iulia, Tribunalul Alba, Penitenciarul Aiud, agenţii economici care şi-au dat tot concursul, filialele unor partide politice şi foarte mulţi cetăţeni ai judeţului Alba solidari cu cei în dificultate.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com