91 de posturi de la spitalele din Alba ar putea fi deblocate

18 iulie 2012 19:101 comment

În a doua jumătate a lunii august, Ministerul Sănătăţii intenţionează să deblocheze 2.766 de posturi din sistemul sanitar. În acest sens, a fost publicat proiectul de Hotărâre de Guvern privind ocuparea posturilor vacantate, după data de 1 ianuarie 2012, din unităţile sanitare din reţeaua MS şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.
Din cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistenţilor medicali şi 928 de posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanţieri, brancardieri etc).
„Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât, ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.
Măsura, ce urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar, va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvernul României.
Deblocarea respectivelor posturi ar fi o gură de oxigen şi pentru spitalele din judeţul Alba. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoş, în total, în spitalele din judeţul Alba, 91 de posturi ar putea fi scoase la concurs în luna august dacă proiectul de hotărâre propus de Ministerul Sănătăţii va fi aprobat de Guvern.
Potrivit DSP Alba, este vorba despre 23 de posturi de medici, 42 pentru asistenţi, 3 pentru personal laborator, 2 pentru farmacişti şi 21 pentru personal auxiliar, care s-au vacantat de la începutul acestui an.

Crinela Toader, Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com