“A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”

4 iulie 2013 15:340 comments

DSCF0978Pentru îmbunătăţirea capacităţii interinstituţionale în lupta împotriva traficului de persoane, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, a organizat în data de 04 iulie 2013, la sediul Instituţiei Prefectului judeţul Alba, o masă rotundă, eveniment la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, şi ai organizaţiilor nonguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor traficului de persoane.
Reprezentanţii Centrului Regional Alba Iulia au prezentat rolul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane de Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, raportul Comisiei Europene privind traficul de persoane la nivelul Uniunii Europene, statistica privind victimele identificate la nivel naţional în anul 2012 şi campania de prevenire “A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”.
În urma prezentărilor au avut loc intervenţii din partea participanţilor privind necesitatea abordării pluridisciplinare şi desfăşurării de acţiuni în comun atât de către societatea civilă, cât şi de către organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale de profil, prin participarea la numeroase activităţi.
Evenimentul organizat a vizat cooperarea interinstituţională în lupta împotriva traficului de persoane, activitate desfăşurată în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane “A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”, scopul campaniei fiind prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com