A sosit RMN-ul la Spitalul Judeţean Alba

12 septembrie 2012 16:320 comments

Miercuri dimineaţa, la Alba Iulia a sosit noul aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Acesta va fi pus în funcţiune la începutul lunii octombrie, potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coşarcă. Astfel, albaiulienii care vor avea nevoie de o analiză prin Rezonanţă Magnetică Nucleară nu vor mai fi nevoiţi să se mai deplaseze la Sibiu sau la Cluj.
După cum s-a anunţat la începutul verii, Spitalul Judeţean a achiziţionat un nou aparat RMN, marca Siemens. Aparatul a costat în total 4.264.921 lei, a fost finanţat din venituri proprii ale spitalului, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi va fi plătit pe perioada a 76 de luni.
Pacienţii asiguraţi şi cei internaţi vor beneficia gratuit de serviciile aparatului RMN, iar cei care se grăbesc şi nu pot să aştepte programarea de pe lista de aşteptare vor putea beneficia de examenul RMN contra cost. Conducerea spitalului urmează să elaboreze o strategie pentru a acoperi cât mai multe dintre cereri iar aceasta, împreună cu tarifele, va fi făcută publică în cel mai scurt timp, a mai anunţat Nicoleta Coşarcă.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com