Activităţi de promovare a asistenţei sociale în judeţul Alba

17 martie 2011 00:000 comments

„Zilele Asistenţei Sociale” se sărbătoresc în fiecare an în luna martie şi sunt un prilej de promovare a profesiei la nivel naţional şi de organizare de întâlniri tematice pentru comunitatea asistenţilor sociali.
Anul acesta, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali (CNASR) a stabilit organizarea acestor zile, „ZAS 2011”, în perioada 15-31 martie 2011.
Tema acestui an este ”Dreptul la asistenţă socială” şi are ca scop de a educa organizaţiile şi publicul larg despre profesia de asistent social şi de a promova şi a arăta contribuţia asistenţei sociale în cadrul societăţii.
Strategiile care stau la baza acestui eveniment constau în: descrierea situaţiei curente sau a percepţiei asupra asistenţilor sociali; facilitarea implementării de strategii care să promoveze asistenţii sociali angajatorilor, partenerilor profesionali şi comunităţii. Ideea principală este de a transmite un mesaj pozitiv din partea asistenţilor sociali, făcându-i pe oameni să înţeleagă contribuţia asistenţilor sociali în societate şi, de asemenea, de a oferi recunoaştere şi mândrie profesiei.
Cu ocazia „ZAS 2011”, asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Alba vor participa în 21 martie la atelierul de lucru cu tema „Diseminarea Manualului de bune practici sociale”. Acest atelier se va desfăşura la sediul Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia (AIDA) din strada Bucovinei nr. 6, cu începere de la ora 13,00.
În 24 martie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, cu începere de la ora 16,00, va avea loc o întâlnire între asistenţii sociali practicieni şi studenţi viitori practicieni, în cadrul unui atelier de lucru cu tema „Asistenţa socială de la teorie la practică”.
Zilele „ZAS 2011” se vor încheia în Alba printr-un simpozion cu tema „Dreptul la asistenţă socială”, unde asistenţii sociali vor prezenta lucrări de specialitate, concluzii, rezultate din activitatea de zi cu zi, precum şi recomandări pentru îmbunătăţirea unor segmente ale activităţii de asistenţă socială ca urmare a situaţiilor întâlnite în timpul exercitării profesiei de asistent social.
Pentru toţi asistenţii sociali care vor participa la acest eveniment „Zilele Asistenţei Sociale”, CNASR acordă un credit profesional şi două credite profesionale celor care vor susţine lucrări sau se vor implica în procesul de organizare a evenimentului la nivel local. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com