Alba Iulia a găzduit Conferinţa Regională privind comunicarea pentru programul REGIO

18 martie 2011 00:030 comments

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat ieri, 17 martie, în Sala de Conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, Conferinţa Regională privind implementarea Planului de Comunicare pentru Programul Operaţional Regional şi reuniunea comunicatorilor REGIO din Regiunea Centru.
Întâlnirea a fost destinată diseminării informaţiilor privind implementarea Programului Operaţional Regional în Regiunea Centru. La acest eveniment au participat şi membrii reţelei de multiplicatori de informaţie regionali, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai IMM şi ai ONG relevante în implementarea programului REGIO în Regiunea Centru.
ADR Centru a vizat cu această ocazie o cât mai largă participare la promovarea programului REGIO şi a impactului pe care îl asigură fondurile nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operaţional Regional, în cadrul proiectelor derulate pentru dezvoltare regională, pe baza finanţărilor alocate de Uniunea Europeană. În cadrul întâlnirii s-a analizat „Stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru”. Până în acest moment, în Regiunea Centru au fost contractate 185 de proiecte, având o valoare totală de 265,29 milioane euro, 140 de proiecte se află în stare precontractuală cu o valoare solicitată de 127, 87 milioane euro, 100 sunt pe lista de rezervă, având o valoare totală a sumei solicitate de 228,17 miloane euro, 187 de proiecte sunt în diferite faze de evaluare şi selecţie cu o valoare totală a sumei solicitate de 59,71 milioane euro iar 442 de proiecte au fost repinse.
Tot în cadrul evenimentului au fost prezentate şi aspecte privind „Noile direcţii ale politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020 în raport cu Strategia Europa 2020 şi Raportul 5 de Coeziune al Uniunii Europene”.
Un punct distinct în cadrul lucrărilor l-a constituit prezentarea rezultatelor activităţii de promovare a programului REGIO în anul 2010 şi funcţionalitatea reţelei de comunicatori REGIO în Regiunea Centru. Directorul ADR Centru, Simion Creţu, a precizat în această privinţă că reţeaua de comunicare a funcţionat foarte bine, ţinând cont de gradul mare de absorbţie a fondurilor europene în Regiunea Centru.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com