Alba Iulia alege: schimbare sau continuitate?

10 iunie 2012 23:070 comments

Duminică, 10 iunie, oamenii politici din Alba s-au grăbit să voteze. Unii dintre ei au decis să meargă pe schimbare pe când unii au mers pe continuitate.
Principalii candidaţi la preşedinţia CJ Alba, Teodor Atanasiu, din partea USL şi Ion Dumitrel, candidatul PDL, au votat unul pentru schimbare şi celălalt pentru continuitate, cum au declarat la ieşirea de la urnele de vot.

Teodor Atanasiu a votat pentru schimbarea în bine

Candidatul USL la preşedinţia CJ Alba, Teodor Atanasiu, a votat la ora 11.00, la secţia de votare nr. 14, de pe strada Vasile Goldiş. Atanasiu a venit la vot însoţit de soţia sa, Laura, şi de fetiţa lor. “Astăzi am votat pentru schimbare. O schimbare în bine a municipiului Alba Iulia, a judeţului Alba. Am mers la vot împreună cu familia şi îi îndemn pe toţi cetăţenii să facă acelaşi lucru pentru că avem o lege imperfectă, o lege care nu dă legitimitate aleşilor decât dacă prezenţa la vot este foarte mare, într-un singur tur de scrutin. De aceea cred că românii, pentru prima dată după 1989, trebuie să facă efortul de a se deplasa le vot, să-şi exprime opţiunea de vot. E bine ca aleşii să aibe legitimitate, să poată să-şi aplice programele şi proiectele pe care le au şi să fie în consens cu cei care i-au votat”, a declarat Teodor Atanasiu duminică, 10 iunie 2012, după ieşirea de la vot.
Cel mai harnic politician a fost Ion Dumitrel, care a votat imediat după deschiderea secţiilor de votare. ”Este o manieră civilizată de vot în judeţul Alba, aşa cum este şi normal. Sper şi sunt sigur că voi câştiga eu şi echipa mea. Am votat pentru schimbare şi continuitatea proiectelor începute în judeţul Alba şi în Alba Iulia”, a declarat Ion Dumitrel.
Cel mai grăbit dintre candidaţii la Primărie s-a dovedit candidatul USL, Călin Potor. Acesta a votat la secţia de votare de la Şcoala nr.9 împreună cu soţia şi fiul său.
La ieşirea de la vot, Călin Potor a declarat: „Am venit cu gândul să fac ceea ce trebuie pentru familia mea, pentru Alba Iulia, familia mea. Cu gândul că anul 2012 este un an de schimbare şi eu spun o schimbare majoră în ceea ce priveşte viaţa românilor albaiulieni, în ceea ce priveşte şansa lor de a trăi mai bine în propriul lor oraş, Şansa să-şi păstreze copiii aici acasă, la Alba Iulia, şi nu prin oraşele ardelene şi dincolo de graniţele ţării, în ideea în care să fie mai bine pentru absolut toată lumea, de ce nu dincolo de graniţele oraşului, să fie mai bine pentru ţară”.

Primarul Mircea Hava: Am votat ca un om normal: pentru continuitate şi pentru tot ce s-a făcut în Alba Iulia

Primarul Mircea Hava, candidat pentru un nou mandat la Primăria Alba Iulia, s-a prezentat la urne, împreună cu soţia, la ora 10.30, la Secţia de Votare nr. 22 din incinta Şcolii “Mihai Eminescu” Alba Iulia. Primarul Mircea Hava a declarat: “Am votat pentru continuitate, pentru tot ceea ce s-a făcut în Alba Iulia, cu gândurile unui om normal, pentru o Alba Iulie normală. Am votat pentru Alba Iulia care să continue, pentru Alba Iulia care să se dezvolte, pentru Alba Iulia care să fie cunoscută nu numai de 1 Decembrie, pentru Alba Iulia cunoscută în Europa şi în toată lumea, lucruri care deja s-au întâmplat, dar vreau să le duc mai departe. Şi pentru judeţ, care are aceiaşi paşi ca şi Alba Iulia. Pentru că facem parte din judeţ şi împreună cu judeţul Alba am construit foarte, foarte multe lucruri bune” .
Despre modul în care adversarii politici au derulat campania electorală pentru alegerile locale, primarul Mircea Hava a spus: “Nu o să câştige, pentru că, de fapt, ei au uitat că cei care votează sunt oamenii, care văd, care simt şi care judecă. Cam asta a fost campania, cu tot felul de denigrări, de minciuni, de funcţii, de VIP-uri… N-am văzut nicio soluţie. Nu am văzut undeva că se va face ceva decât minciuni şi lucruri care nu se pot construi. Dacă ar zice cineva că va construi un pod din centrul Albei Iulia până la Lună, cu bandă rulantă pe 7 sensuri, era mai credibil decât ceea ce au spus în campania electorală cei care au spus aşa ceva”.
Candidatul PPDD, Dorin Şerdean, a declarat că a votat pentru schimbarea adevărată. “Astăzi am votat pentru adevărata schimbare, schimbarea în bine. Schimbarea în bine înseamnă optimizarea bugetului local, direcţii alese pentru folosul cetăţenilor acestui municipiu, înseamnă deschiderea municipiului către investitori, înseamnă realizarea conurbaţiei pe care o tot pomenesc şi care ar ajuta pe fiecare dintre noi, cetăţenii Alba Iuliei, foarte mult. Înseamnă o rescriere a istoriei şi o reparaţie, dacă vreţi, a demnităţii tuturor celor plecaţi din acest oraş, căutându-şi un loc de muncă, căutându-şi pâinea în alte ţări. Pentru asta am votat astăzi”, a declarat candidatul PPDD la primărie, Dorin Şerdean. Iulian Brok, Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com