Alba Iulia este destinaţie de excelenţă

22 iulie 2012 15:400 comments

Alba Iulia şi Ţinutul Buzăului au fost desemnate ca destinaţii europene de excelenţă, în cadrul ediţiei din acest an, a proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeană, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.
Alba Iulia a fost desemnată destinaţia românească pentru tema regenerarea siturilor fizice, iar Ţinutul Buzăului – pentru tema turismul rural.
Proiectul EDEN – European Destinations of Excellence – a fost lansat în anul 2006, de Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie/ Comisia Europeană. Destinaţiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs naţional, organizat de autoritatea de turism din fiecare ţară participantă la proiect, pe baza temei şi a criteriilor de selecţie agreate de Comisie.
Destinaţiile vor fi premiate şi vor avea posibilitatea de a se promova la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, în perioada 15-18 noiembrie. Destinaţiile EDEN ale României în cadrul ediţiilor anterioare ale concursului au fost: Depresiunea Horezu (în anul 2008, pentru tema turismul şi patrimoniul local imaterial), Parcul Natural Apuseni (în anul 2009, pentru tema turismul şi ariile protejate) şi Staţiunea Geoagiu Băi (în anul 2010, pentru tema turismul acvatic).
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com