Ambasadorul Africii de Sud, interesat de potenţialul judeţului Alba

3 iulie 2012 14:180 comments

Ambasadorul Africii de Sud în România, Pieter Swanepoel, s-a aflat luni, 2 iulie, într-o vizită de curtoazie în Alba Iulia.
Excelenţa Sa Pieter Swanepoel, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, a fost însoţit de Michele Pietersen, Secretar I Politic al Ambasadei Republicii Africa de Sud la Bucureşti.
În cadrul întâlnirii care a avut loc la Prefectura Alba, Pieter Swanepoel a prezentat interesul pe care România ca ţară membră a UE şi a NATO îl reprezintă pentru Republica Africa de Sud, pentru investitorii din această ţară, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care Africa de Sud doreşte să dezvolte colaborări în ţara noastră. În ultimii ani au avut loc majore investiţii ale unor firme sud africane în România, actualmente estimându-se că investiţiile Africii de Sud depăşesc valoarea de 700 milioane euro.
Pieter Swanepoel a vorbit şi despre oportunităţile economice şi turistice care pot ridica standardul colaborării dintre Africa de Sud şi România.
În cadrul întâlnirii, prefectul judeţului Alba, Dan Simedru, a prezentat avantajele geografice şi climatice ale judeţului nostru, referindu-se în principal la zona Munţilor Apuseni şi Munţii Sebeşului.
Prefectul judeţului Alba a făcut o trecere în revistă a principalelor ramuri economice cu reprezentare în judeţul nostru, insistând asupra unor domenii care au fost identificate ca fiind de interes reciproc şi, de asemenea, a prezentat exemple în ceea ce priveşte istoria judeţului nostru. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com