Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Alba

19 aprilie 2012 15:190 comments

La nivelul judeţului Alba, în perioada 9-13 aprilie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, în domeniul relaţiilor de muncă au controlat 35 de unităţi cu un număr de 1.330 de salariaţi, din care 645 femei. Au fost constatate 156 de deficienţe cu tot atâtea măsuri dispuse şi au fost depistate în lucru fără forme legale de angajare 105 persoane. În urma controalelor s-au aplicat 105 sancţiuni din care 9 amenzi în cuantum de 104.000 lei, din care: 50.000 lei pentru muncă nedeclarată (5 persoane) şi o plângere penală pentru 100 de persoane depistate în lucru fără forme legale de angajare la o societate din Alba Iulia şi 96 de avertismente.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 23 de unităţi, la care s-au constatat 75 de deficienţe cu tot atâtea măsuri dispuse. Au fost aplicate 75 de sancţiuni din care 3 amenzi în valoare de 13.000 lei şi 72 de avertismente.
Inspectorii din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în controalele efectuate au constatat următoarele deficienţe: lipsa autorizării iniţiale şi a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR; lipsa instruirii periodice a lucrătorilor; organizarea necorespunzătoare a activităţii de securitatea muncii la nivelul unităţilor; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională pentru activităţile desfăşurate; desfăşurarea activităţii fără efectuarea examenului medical la angajare şi/sau periodic a lucrătorilor; lipsa instrucţiunilor proprii de securitatea muncii pentru activităţile desfăşurate şi lipsa fişelor de aptitudine eliberate în urma examinării medicale la angajare şi/sau periodică a lucrătorilor. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com