Amenzi în valoare de 36.000 de lei aplicate de inspectorii DSVSA Alba

22 iulie 2012 17:011 comment

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba au controlat, în trimestrul II, unităţile autorizate/ înregistrate sanitar veterinar din judeţ. Au fost controlate 550 unităţi care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală şi non animală (ferme de animale, abatoare, unităţi de procesare carne, lapte, miere unităţi vânzare cu amănuntul, unităţi alimentaţie publică, târguri de animale, pieţe etc). Au fost aplicate 48 de amenzi contravenţionale în valoare de 36.000 de lei. Principalele deficiente constatate au fost: nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare de întreţinere a spaţiilor de depozitare şi valorificare; sacrificarea animalelor fără asomare; ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor de origine animală; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare în vigoare; vânzarea- cumpărarea de animale neînregistrate şi fără documente sanitare veterinare; neanunţarea în timp legal a medicului veterinar de debarcarea animalelor; efectuarea de transporturi de subproduse de origine animală cu mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar. Tot în cursul trimestrului II, s-au efectuat şi 20 de acţiuni complexe de sondaje, în circumscripţiile sanitare veterinare concesionate din judeţ, făcându-se verificări în 10% din gospodăriile populaţiei din localităţile aparţinătoare circumscripţiilor respective, alese în aşa fel încât să reprezinte o arie cât mai largă, reprezentativă. Acolo unde a fost cazul, nu au fost acceptate la plată deconturile respective, au fost efectuate 3 controale de fond la CSVSA teritoriale. În cursul trimestrului II, inspectorii de specialitate din cadrul serviciului de Inspecţii au întocmit 27 fişe de inspecţii privind activitatea personalului de specialitate din cadrul DSVSA Alba. S-au analizat şi soluţionat 9 petiţii şi reclamaţii din domeniul sanitar şi pentru siguranţa alimentelor, aplicându-se măsurile legale ce s-au impus. Pentru a preveni cazurile de toxiinfecţie alimentară, s-au efectuat inspecţii în unităţile de producţie, alimentaţie publică pe raza judeţului şi în unităţile de comercializare cu amănuntul. În acestea din urmă s-a verificat în mod special respectarea normelor sanitare veterinare, în ceea ce priveşte condiţiile de depozitare a produselor alimentare cu regim termic şi asigurarea şi neîntreruperea lanţului frigorific. Consilierii de specialitate din cadrul serviciului au monitorizat activitatea tuturor târgurilor de animale de pe raza judeţului şi a tuturor manifestărilor organizate de autorităţile publice locale.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com