Ampla actiune de informare la Sebes

18 ianuarie 2019 20:580 comments

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Paza bună trece primejdia rea”, a ajuns în municipiul Sebeş. Poliţiştii au informat cetăţenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.

 

Ieri, 17 ianuarie 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au desfăşurat o acţiune de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, în municipiul Sebeş.

 

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Paza bună trece primejdia rea”, derulată în perioada iulie 2018 – ianuarie 2019 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

 

Poliţiştii au discutat cu peste 150 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

 

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

 

Iată câteva dintre sfaturile noastre:

  • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă!
  • Când lipsiţi de acasă, nu lăsaţi ferestrele deschise!
  • Evitaţi să vorbiţi despre plecarea în concediu, atât în faţa necunoscuţilor, cât şi pe reţelele de socializare;
  • Dacă nu petreceţi noaptea acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
  • În cazul în care lipsiţi de acasă o perioadă mai lungă de timp, rugaţi-vă prietenii sau vecinii să treacă pe la dumneavoastră, să ridice corespondența;
  • Montaţi sisteme de alarmare şi încuietori performante!

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com