Angajaţii firmei „Futura Calzatura” au protestat în faţa Prefecturii

22 mai 2012 15:400 comments

Marţi, zeci de angajaţi ai firmei de încălţăminte Futura Calzatura au protestat spontan în faţa Instituţiei Prefectului Alba, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna februarie. Aceştia au cerut intrarea firmei în faliment pentru a putea beneficia de şomaj. Patronul firmei, un italian, nu mai este de găsit, el reuşind să fugă din ţară, lăsându-i pe oameni cu ochii în soare, aceştia încercând toate modalităţile pentru a-şi recupera banii. Patronul respectivei firme nu este un necunoscut al ITM Alba, el fiind prins în luna aprilie având angajaţi la negru peste 100 de persoane.
Prefectul Dan Simedru a primit în audienţă o delegaţie a protestatarilor, deşi protestul a fost unul spontan şi neautorizat.
„Pentru mine este foarte clar că suntem în faţa unei situaţii grave de încălcare a legii, atât din punct de vedere a încălcării drepturilor salariaţilor cât şi munca la negru. Chiar dacă s-a încercat să fie prins în flagrant, până la urmă patronul italian a reuşit să evadeze din România cu tot cu marfă, lăsându-i pur şi simplu pe oameni cu ochii în soare. Oamenii au rămas şi păcăliţi şi fără bani şi umiliţi pur şi simplu de acest patron italian. Am convocat de urgenţă o şedinţă cu toţi factorii ce pot să fie implicaţi pentru a rezolva urgent această problemă. Prima măsură ce am cerut-o domnului Fiţ de la ITM a fost ca împreună cu avocaţii foştilor angajaţi să pună la punct o întâmpinare în instanţa de judecată pentru litigii de muncă în aşa fel încât oamenii să poată să-şi ia şomajul. ITM va acorda asistenţă juridică acestor oameni şi sperăm ca instanţa să se declare cu celaritate în acest caz ca oamenii să-şi poată lua cât mai repede măcar şomaj.
Voi solicita Ministerului de Finanţe şi DGFP să pună poprire şi pe bunuri şi pe conturi pe care firma le are în România, pentru a se recupera din prejudiciu”, a declarat prefectul Dan Simedru. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com