Arată-mi cum te încalți și-ți spun cât de elegantă ești!

25 septembrie 2019 17:4714 comments

Motto: Ca să fii frumoasă, nu-i suficient să fii frumoasă!-Sacha Guitry

Nu rareori vedem în tumultul vieții cotidiene câte o femeie suficient de drăguță ca să întoarcă privirile bărbaților, dar care nu știe să-și pună suficient de bine calitățile în valoare. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos știu însă să-și pună în evidență atuurile și eventual să-și estompeze imperfecțiunile îmbrăcându-se cu gust și rafinament. Același lucru ar trebui făcut și la alegerea încălțămintei.

Femeile au știut știut întotdeauna că o încălțăminte corespunzătoare le face mai atractive și au mizat pe asta. Pe https://www.fashiondays.ro/g/femei-/incaltaminte-cizme se găsesc o mulțime de modele care se potrivesc sezonului care tocmai a început și pot pune în evidență orice siluetă și picior.

Cea mai veche piese de încălțăminte a fost descoperită în Oregon, SUA și are o vechime de aproximativ 10. 000 de ani și este o sanda realizată din fibrele copacului Artemisia tridentata. În anul 2008 în situl arheologic Areni 1 din Armenia a fost găsit cea mai veche piesă de încălțăminte realizată din piele, cusută în formă de opincă. Este bine păstrată și are o vechime de 5500 ani. Acest obiect de încălțăminte este cu circa două sute de ani mai vechi ca papucul omului zăpezi Ötzi care a fost găsit în Alpi și care are o vechime de 5300 ani.

Vechii egipteni foloseau ca încălțăminte un fel de papuci realizați din palmier sau scoarță de papirus. Grecii antici își realizau încălțămintea din plută care era legată de picior cu ajutorul unor șnururi din piele, încălțăminte care se numea kothornos. Lumea a evoluat, dar problemele au ramas aceleasi.Din fericire, rezolvarea e mult mai usoara.Acum, chiar avem de unde alege.

Perechile de incaltaminte pentru femei sunt foarte diversificate, dar se pot cataloga astfel:

  • încălțăminte sport: adidași, teniși, bascheți, espadrile, clăpari etc.
  • papuci de casă: târligi, botoși, papuci de cârpă etc.
  • pantofi: bărbătești, de damă, cu toc, mocasini, ciocate, botine, pantofi stiletto etc.
  • încălțăminte de iarnă: ghete, cizme, pâslari etc.
  • încălțăminte de vară: sandale, șlapi, saboți etc.
  • încălțăminte tradițională sau din vechime: opinci, ciubote, coturni etc.

Nu mai rămâne decât ca reprezentantele sexului frumos să dea dovadă de bun gust și să aleagă. O cizmă de calitate, ușoară, confortabilă, pe lângă faptul că dă o linie aparte piciorului face și ca mersul să fie dezinvolt și plin de grație. Culoarea aleasă, bine asortată cu restul ținutei, face că apariția în public să devină o încântare pentru privitori. Bărbații știu să aprecieze asta chiar dacă nu o recunosc. Un pantof elegant face că și piciorul să capete o notă aparte de elegantă ceea ce contează enorm. Chiar și un bocanc poate conferi eleganță, o eleganță sportivă, ușor bărbătească, dar nu de neglijat. Cât despre încălțămintea sport, oricine știe că dacă îmbini comoditatea cu bunul gust obții rezultate care te pot face campioană!

Fiind aproape la egalitate cu pantofii eleganți și clasici, toate modelele de balerini sunt apreciate în primul rând pentru confortul pe care îl oferă. Persoanele care vor să rămână feminine și să aibă o ținută chic renunta la pantofii sport în favoarea balerinilor. Aceștia pot fi accesorizati în mai multe moduri și reprezintă o soluție excelență de a combină feminitatea cu comoditatea. Fetelor, voi de unde va cumpărați încălțăminte?    

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com