Arhitectul şef al municipiului Alba Iulia judecă cu două măsuri

21 mai 2012 16:550 comments

În foarte multe şedinţe de consiliu local al municipiului Alba, în momentul avizării unor documentaţii privind demararea unor construcţii, se invocă de către aleşii locali şi arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin, pentru a se da un răspuns favorabil, un anumit număr de locuri de parcare pe care trebuie să le deţină respectivele obiective.
Mai mulţi investitori au declarat pentru ziarul Informaţia de Alba că numeroase documentaţii privind primirea unor avize de construcţie a unor obiective le-au fost respinse de către arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin, invocând faptul că obiectivele ce urmează să fie construite nu deţin suficiente locuri de parcare. Respectivii s-au declarat nemulţumiţi de aceste decizii, ţinând cont că în alte cazuri, unii investitori nu întâmpină deloc probleme în primirea avizelor de construcţie, deşi construcţiile nu au nici măcar un loc de parcare. Chiar şi aşa, de multe ori construcţia de blocuri de locuinţe, birouri, sedii de firme demarează fără a întâmpina probleme, deşi nu există nici măcar posibilitatea amenajării ulterioare a unor locuri de parcare.
Un asemenea caz semnalat de respectivii investitori este pe Calea Moţilor, în apropierea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Horea, unde se înalţă o construcţie, probabil un bloc de locuinţe sau birouri, fără ca acesta să deţină vreun loc de parcare. „Prin intermediul ziarului Informaţia de Alba cerem lămuriri arhitectului şef Hedviga Călin de ce, în unele cazuri, se dau avize de construcţie, deşi obiectivele nu deţin locuri de parcare, iar în altele nu se face nici o concesie”, au precizat respectivii investitori.
Persoanele nemulţumite au spus că de multe ori sunt amânate, în diferite proiecte, de către arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, sunt repezite, purtate pe drumuri şi nu se ţine cont că prin aceste amânări de multe ori se pierd importante sume de bani, iar în cele din urmă, de cele mai multe ori, trebuie să se lase păgubaşi. Aceştia spun că arhitectul şef se bazează, probabil, în luarea hotărârilor, după sintagma: „pentru unii mumă, pentru alţii ciumă”.
În ediţiile următoare ale ziarului nostru vă vom prezenta şi alte obiective, sedii de firme, birouri ş.a. în care s-au emis avizele necesare construcţiei, deşi respectivele sedii nu au locuri de parcare.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com