Au început şedinţele de constituire a consiliilor locale

21 iunie 2012 15:500 comments

Prefectul judeţului Alba, Dan Simedru, a emis recent ordinul nr. 150 de convocare a consiliilor locale din Alba, în şedinţa de constituire. Şedinţele de constituire a consiliilor locale vor avea ca proiect al ordinii de zi, conform respectivului ordin: 1. Alegerea comisiei de validare, 2. Prezentarea procesului verbal privind validare/invalidarea mandatelor consilierilor, 3. Adoptarea hotărârii privind rezultatul validării mandatelor consilierilor locali, 4. Depunerea jurământului de către consilierii validaţi, 5. Declararea constituirii legale a consiliului local, 6. Alegerea preşedintelui de şedinţă, 7. Prezentarea sentinţei judecătoreşti de validare a mandatului primarului (în situaţia în care a fost prezentată), 8. Depunerea jurământului de către primar (în situaţia în care a fost prezentată sentinţa judecătorească), 9. Alegerea viceprimarului prin vot secret, 10. Alegerea comisiilor de specialitate.
La Alba Iulia, şedinţa de constituire a consiliului local va avea loc luni, 25 iunie, de la ora 10:00, la sala de şedinţe a Consiliului Local. În ce priveşte celelalte oraşe din Alba, programarea şedinţelor de constituire este următoarea:
– Municipiul Aiud – 22 iunie, ora 12:00, Primăria Aiud- Sala I.C .Brătianu;
– Municipiul Blaj – 26 iunie, ora 18:00, Casa de Cultură Blaj;
– Municipiul Sebeş – 26 iunie, ora 13:00, Primăria municipiului Sebeş – Sala de Şedinţe;
– Abrud – 27 iunie, Primăria Abrud, ora 13:00, Sala de Şedinţe „Avram Iancu”;
– Baia de Arieş – 26 iunie, ora 13:00, Casa de Cultură Baia de Arieş, Sala de Şedinţe; – Cîmpeni – 28 iunie, ora 13:00, Primăria oraşului Cîmpeni – Sala de Şedinţă;
– Cugir – 29 iunie, ora 13:00, Primăria oraşului Cugir – Sala de Şedinţe;
– Ocna Mureş – 28 iunie, ora 13:00, Primăria oraşului Ocna Mureş – Sala de Şedinţe;
– Teiuş – 22 iunie, ora 13:00, Casa de Cultură Teiuş – Sala de Şedinţe;
– Zlatna – 22 iunie, ora 13:00, Primăria oraşului Zlatna.
În celelalte localităţi, şedinţele de constituire a consiliilor locale se derulează în perioada 21 iunie-29 iunie.
Conform ordinului emis de Prefectul Dan Simedru, „Secretarii unităţilor administrativ-teritoriale vor asigura, cu celeritate, aducerea la cunoştinţa aleşilor locali a prevederilor prezentului ordin şi vor efectua lucrări de secretariat, pregătirea „Jurământului de credinţă”, întocmirea procesului verbal al şedinţei de constituire şi redactarea hotărârilor consiliului local. Totodată, vor invita la şedinţa de constituire şi primarul, chiar dacă procedura de validare a mandatului acestuia nu a fost finalizată”.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com