Audienţe la sediul PNL Alba pentru cei cu pensii calculate greşit

22 aprilie 2012 15:510 comments

În cea mai recentă conferinţă de presă, liberalii Călin Potor şi Florin Roman au abordat şi situaţia pensiilor recalculate.
Florin Roman a declarat: „Sunt 42.000 pensionari la nivelul judeţului Alba, cărora li s-a greşit modul de calculare a pensiei, aproape jumătate din numărul total al pensionarilor. Ceea ce este foarte grav este că după ce, odată li s-a făcut o mare bătaie de joc, luându-se aceşti bani, acum sunt îndrumaţi să depună cereri la Casa de Pensii pentru recalculare. Astăzi am primit precizări în urma acestei întâlniri de la Casa de Pensii. La nivelul municipiului s-au depus 1.500 de cereri de recalculare. Aceste cereri sunt făcute şi completate aiurea, pentru că (aşa ni s-a spus de la Casa de Pensii) aşa li s-a cerut de la Bucureşti, numai că aceste cereri nu au nici un fel de valabilitate. Mai mult decât atâta, nişte oameni puşi pe „fapte bune” au început să pună în vânzare pensionarilor nişte formulare, contra sumei de 5 lei. Pensionarii m-au rugat să transmit prin intermediul dvs. că nu sunt decât nişte hârtii fără nici o valoare, că sunt nişte falsuri găsite de nişte oameni pentru a le vinde gogoşi. Astfel de cereri nu trebuie luate în seamă.
Pensionarii sunt extrem de supăraţi pentru că doamna preşedintă a Casei Naţionale de Pensii a anunţat că banii vor fi daţi retroactiv, apoi a ieşit şi a făcut o rectificare, spunând că banii vor fi daţi începând din luna mai. Cele două hotărâri ale Înaltei Curţi fac precizarea foarte clară că banii au fost luaţi degeaba pensionarilor, dar că efectele vor fi produse doar pe viitor, adică cel mai probabil după luna mai”.
Zilnic la sediul PNL Alba, între orele 18-20, un colectiv va acorda asistenţă pensionarilor pentru da Casa de Pensii în judecată şi pentru a-şi obţine dreptul în instanţă. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com