Autorităţile ne spun că autostrada Nădlac- Sibiu trebuie finalizată în 2013

12 martie 2012 15:330 comments

Lucrările de pe tronsoanele autostrăzii Nădlac-Sibiu trebuie încheiate până în aprilie 2013. În caz contrar, constructorii vor fi penalizaţi, a declarat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazăre, care s-a declarat mulţumit de actualul stadiu al lucrărilor. Acesta a vizitat şantierul tronsonului autostrăzii, între Orăştie şi Sibiu. 
“Termenul contractual pentru toate loturile lansate anul trecut este aprilie 2013. Deci în aprilie 2013, toţi constructorii care au început lucrările la autostradă au datoria să termine. Şi dacă nu, vor fi penalizaţi. Penalizările sunt incluse în contract”, a declarat ministrul Alexandru Nazăre. 
Ministrul a vizitat şantierul autostrăzii din apropierea Sibiului, porţiune care va cuprinde şi primul tunel construit pe o autostradă din România, cu o lungime de 340 metri. 
Lotul patru al autostrăzii Orăştie – Sibiu este primul pe care s-au început lucrările de construcţie. Tronsonul de la Orăştie la Sibiu este împărţit în patru loturi, care măsoară în total 82 de km. În cadrul tronsonului II este cuprinsă şi variant ocolitoare a municipiului Sebeş despre care autorităţile ne spun că va fi finalizată în acest an.
Valoarea investiţiei pentru acest lot se ridică la aproape 500 de milioane de lei, fără TVA. Autostrada Orăştie – Sibiu face parte din coridorul IV de transport paneuropean Nădlac – Sibiu – Bucureşti – Constanţa. Acesta este împărţit până la Sibiu în 9 tronsoane. Coridorul Nădlac – Sibiu se construieşte din fonduri europene şi cu o contribuţie de 15 % de la bugetul de stat. 
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com