Bolile de sezon în scădere în judeţul Alba

18 februarie 2011 00:000 comments

În săptămâna 7-13 februarie, la nivelul judeţului Alba s-au înregistrat 1.680 de cazuri diagnosticate cu afecţiuni respiratorii superioare, din care au rămas internate 71 de persoane. În această perioadă au fost semnalate 325 de cazuri cu pneumonii, din care s-au internat 94 de pacienţi. Nu s-a înregistrat nici un caz de gripă.
S-a constatat o scădere a numărului de afecţiuni respiratorii, faţă de săptămâna anterioară, încadrându-se în limitele preconizate de epidemiologi pentru această perioadă.
Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii înregistrate este cuprinsă între 30 şi 64 de ani.
“Reamintim populaţiei măsurile de prevenire a bolilor respiratorii: purtarea de îmbrăcăminte adecvată temperaturilor, aflate în creştere; evitarea aglomeraţiei, consum crescut de fructe şi legume pentru creşterea imunităţii organismului; aerisirea încăperilor; respectarea regulilor de igienă personală. La primele semne de disconfort este bine să ne adresăm medicului, evitând automedicaţia şi mai ales antibioterapia în lipsa recomandărilor medicului specialist”, ne-a comunicat dr. Cristina Galoş de la DSP Alba. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com