Campanie: “Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”, finalul primei etape

13 decembrie 2012 14:450 comments

În perioada noiembrie 2012 – martie 2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează campania de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor cu vârsta între 15-17 ani intitulată „ Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”.
Campania a fost iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii iar la nivelul judeţului Alba, până în prezent au fost derulate activităţile cuprinse în primul modul.
Astfel, în perioada noiembrie-decembrie 2012, au fost desfăşurate 18 întâlniri cu elevii claselor IX-XI de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din municipiul Alba Iulia, în cadrul cărora tinerii au putut viziona filmul educativ „Cheia e la tine!”, ce prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Această activitate a fost urmată de dezbateri legate de consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.
La aceste întâlniri au luat parte peste 490 de elevi ce au fost însoţiţi de cadre didactice.
În perioada ianuarie-februarie 2013, elevii beneficiari ai activităţilor de informare vor putea participa la concursul naţional de eseuri intitulat „Eseul meu antiviolenţă!”.
Eseul câştigător va fi premiat şi multiplicat în vederea expunerii acestuia în incinta tuturor unităţilor de învăţământ implicate, la nivel naţional, în această campanie, activitate ce se va desfăşura în luna martie 2013.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com