Canadienii care au cumpărat Cupru Min nu au bani?

29 martie 2012 15:100 comments

Joi, pe canalele media a apărut ştirea conform căreia Ministerul Economiei a admis faptul că Bayfront Capital Partners, care şi-a adjudecat licitaţia Cupru Min Abrud, cu suma de 200,8 mil. euro, nu are banii necesari şi trebuie să-i strângă acum de la investitori privaţi.
Această situaţie este total ciudată şi pune sub semnul întrebării modul în care s-a făcut această tranzacţie deoarece nu înţelegem, în cazul în care este adevărat, cum de statul a primit la licitaţie şi a declarat câştigătoare o firmă fără bani.
“Din documentele prezentate rezultă că Bayfront Capital Partners va susţine Roman Copper în vederea finanţării achiziţiei de acţiuni la Cupru Min şi a datoriilor cu participarea investitorilor din Canada, Europa şi SUA”, spun reprezentanţii Ministerului Economiei, cel care prin OPSPI a fost vânzătorul Cupru Min.
Trebuie spus faptul că Cupru Min deţine licenţa de exploatare pentru cel mai mare zăcământ de cupru din România, cel de la Roşia Poieni, estimat la 900.000 de tone, evaluate la preţul actual al metalului roşu de 8.320 de dolari/tonă, la 5,4 miliarde de euro.
Câştigătoarea licitaţiei pentru Cupru Min Abrud, Roman Copper Corp, firma deţinută de Bayfront Capital Partners, mai are la dispoziţie şapte zile să aducă cei 200,8 mil. euro pe care s-a obligat să-i plătească în schimbul pachetului de acţiuni al producătorului autohton de cupru, în caz contrar aceasta riscând să piardă garanţia de participare de un milion de euro, sumă considerată prea mică. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com