Ce inseamna pariurile Back si Lay

28 aprilie 2022 10:390 comments

 

Ce inseamna pariurile Back si Lay

Probabil ca multi jucatori s-au plictisit de cotele impuse la meciuri de catre agentiile de pariuri si doresc ceva nou. Daca ai auzit de pariurile Back si Lay sau macar de Betting Exchange, esti pe drumul cel bun.

E momentul sa afli despre bursa de pariuri, o piata reala, reglata de legea cererii si ofertei, care iti da posibilitatea sa iei uneori locul agentiei de pariuri si sa stabilesti chiar tu cotele. Suna minunat, deci merita sa afli mai multe despre pariurile pro si contra.

Vei vedea ca acest tip de pariuri iti pune la dispozitie un mod de pariere ce se desfasoara exact ca o bursa, in care agentia de pariuri are rolul de a asigura cadrul online necesar pentru expunerea ofertelor de pariere, a contraofertelor si realizarea tranzactiilor.

Ce sunt pariurile Back si Lay?

In cazul bursei de pariuri, adica Betting Exchange ai doua optiuni: pariuri pro si contra (back si lay, in engleza). Vei intalni ambii termeni si e bine sa intelegi ce inseamna fiecare. Pariul Back este pariul obisnuit, cel pe care il stii din agentiile de pariuri clasice, unde mizezi ca un anumit rezultat se va intampla. Pariul Lay este cel contrar, iar aici tu vei prelua practic rolul casei de pariuri, mizand ca un anumit eveniment nu va avea loc.

Pariurile Back sunt foarte simplu de plasat. Trebuie sa selectezi efectiv pronosticul si cota aflata in dreptul acestuia, iar apoi sa specifici miza. Daca nu iti convine cota, poti s-o modifici manual, dar pariul va fi plasat doar in cazul in care cota este acceptata de alt jucator de pe platforma de Betting Exchange.

Daca pariezi Back, risti miza respectiva si castigi daca rezultatul se realizeaza asa cum ai anticipat, primind miza inmultita cu cota pariului.

Pariurile Lay sunt cele in care iei practic locul casei de pariuri si tu propui cota. Acest gen de pariu se mai numeste contra, iar aici mizezi ca un anumit eveniment nu se va produce. Trebuie sa fii atent atunci cand joci pariuri Lay, deoarece vei specifica profitul pe care doresti sa il obtii in urma acestora, iar miza va fi calculata in mod automat.

Unde poti juca pariuri Pro si Contra?

Acest gen de pariuri le poti intalni doar pe platformele de Betting Exchange. In Romania exista o singura platforma licentiata care ofera pariuri de tipul Back si Lay si anume Betfair Romania.

Betfair este un operator recunoscut la nivel global, iar prezenta sa pe piata pariurilor online din Romania reprezinta un mare avantaj pentru jucatori. Compania este una foarte cunoscuta si are o traditie indelungata in furnizarea de servicii dedicate de pariuri sportive, si in format clasic, dar si in cel de bursa de pariuri.

Avantajele de a juca pariuri de tip Betting Exchange

Dupa ce intelegi corect mecanismul acestui tip de pariuri iti poti deschide cont la Befair pentru a te bucura si tu de avantajele acestuia. Exista mai multe motive care atrag jucatorii spre Betting Exchange si deseori cei care pariaza pe diferite sporturi si evenimente ajung sa incerce pariurile Back si Lay, cu destul de mult succes.

Ce avantaje au cei care joaca in cadrul burselor de pariuri, folosind pariuri pro si contra? Iata cateva dintre ele:

  • Au mai multa libertate in alegerea celor mai potrivite cote
  • Nu mai sunt restrictionati de agentiile de pariuri cu privire la valoarea cotelor
  • Pot alege pariuri inedite, imposibile in agentiile clasice, adica pariuri pe contrariul rezultatului unui eveniment sportiv
  • Bursele de pariuri au o piata suficient de larga, cu numerosi participanti, iar pariurile tale nu risca sa ramana unmatched (neplasate)
  • Acest gen de pariuri au o dinamica superioara a ofertelor si contraofertelor, parierea este mult mai spectaculoasa si interactiva
  • Bursa betting exchange este un mediu concurential unde te poti afirma in timp, daca ai anumite abilitati de parior

Chiar daca la inceput acest tip de pariuri e putin mai complicat, cu timpul vei castiga experienta si vei avea cunostinte mai avansate care iti vor permite pariuri diversificate si foarte interesante. Tine cont ca nu trebuie sa te limitezi la fotbal, ci exista numeroase alte sporturi la bursa de pariuri.

Platforma care ofera astfel de pariuri Back si Lay este licentiata ONJN, ofera un cadru de joc corect si sigur, fiecare pariu este jucat legal, in deplina siguranta si responsabilitate fata de jucatori.

Desi gradul de popularitate al pariurilor pro si contra este mai scazut deocamdata ca acela al pariurilor sportive online traditionale, se prefigureaza un viitor de succes. Spectaculozitatea acestor pariuri, potentialele castiguri mari si modul inedit de joc atrag tot mai multi jucatori pe acest tip de platforma online.

 

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com