Cel mai mare târg de universităţi din România îşi deschide porţile

22 octombrie 2012 14:520 comments

Marţi, 23 octombrie, Casa de cultură a studenţilor din Cluj va fi locul de întâlnire a tuturor elevilor şi studenţilor români interesaţi de studiul internaţional şi de oportunităţi de dezvoltare personală. Pe parcursul zilei, cei peste 30 de expozanţi din 13 ţări din Europa, America şi Asia îşi vor prezenta ofertele educaţionale şi vor răspunde întrebărilor despre studiul în străinătate.
Vizitatorii RIUF vor avea acces la această ediţie la peste 400 de tipuri de programe de licenţă şi peste 200 de master, oferite de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, plus alte destinaţii. Printre expozanţi se numără Imperial College London (Marea Britanie), Vrije University (Belgia), BI Norwegian Business School (Norvegia), Institutul de management hotelier si turism (Elvetia) şi multe altele. În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 400 de burse oferite de universităţile şi instituţiile de învăţământ prezente la târg.
O oportunitate importantă pentru tinerii interesaţi de studiul în străinătate sunt prezentările şi seminariile ce vor avea loc la RIUF. Acestea sunt sesiuni de 45 de minute de dialog în care participanţii pot afla informaţii mai bogate decât printr-o simplă vizită la stand. În cadrul workshop-urilor vor fi prezentate informaţii despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre faciltăţile oferite de universităţi pentru studenţi, despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care universităţile îşi ajută absolvenţii săaleagă domeniul potrivit. Mai mult, British Council, DAAD şi Campus France vor susţine prezentări despre sistemele de învăţământ şi oportunităţile de studiu, precum şi posibilităţile de finanţare a studiilor în statele pe care le reprezintă. Locurile sunt limitate şi sunt disponibile în urma unei înregistrări în prealabil pe site.
Pentru că după vizitarea multitudinii de standuri se instalează oboseala, la RIUF va fi disponibil şi o zonă de relaxare pentru participanţi, în care se pot odihni şi gândi la noi întrebări despre studiul internaţional, la care au nevoie de răspunsuri. În plus, la eveniment va fi organizată şi o tombolă cu premii oferite de Okian şi Farmec pentru vizitatorii care vor oferi feedback prin completarea unui formular.
Pentru a maximiza beneficiile participării la RIUF, vizitatorii sunt sfătuiţi să se pregătească din timp, accesând ghidul de pregătire disponibil pe site-ul evenimentului, www.riuf.ro

Octavian Popescu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com