Centrul Comunitar Resursă Blaj la ora bilanțului

18 iulie 2013 13:190 comments

DSC09641Consiliul Judeţean Alba, Fundatia Civitas pentru Societatea Civilă (www.civitas.ro), Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare (www.structural-consulting.ro), Centrul de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială (www.cfcecas.ro), Die Querdenker – Austria (www.die-querdenker.at) au organizat joi o conferinţă de presă cu ocazia finalizări proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”.
Obiectivul general al proiectului a constat în crearea unui model funcțional, integrat de economie sociala și incluziune socială destinat sprijinirii persoanelor cu dizabilități și a celor vulnerabile pentru a accesa cu succes piața muncii.
Acest proiect a fost finanţat din Fondul Social European, valoarea proiectului fiind de 16.498.506,08 (lei) din care 15.189.324,04 valoare nerambursabilă.
În cadrul proiectului “Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale” în județul Alba au fost create 5 Centre Comunitare Resursă, unul dintre acestea fiind la Blaj.
Centrul Comunitar Resursă Blaj ( CCR Blaj) s-a deschis pe 1 iunie 2011 având ca obiective specifice:
•Susținerea persoanelor care se confruntă cu diferite limitari sociale, mentale, psihice sau fizice pentru a accesa piața muncii
•Susținerea potențialilor dezvoltatori de întreprinderi sociale
•Promovarea conceptului și a modelului de economie socială
În cadrul CCR Blaj și-a desfașurat activitatea o echipă interdisciplinară, formata din 5 membrii, ce a furnizat servicii de suport pentru beneficiari.
Pentru început în cadrul centrului a fost realizată o analiză a nevoilor membrilor comunității prin intermediul beneficiarilor, aceasta vizând în special identificarea nevoilor pe piața muncii.
Pe parcursul celor doi ani de funcționare CCR Blaj a oferit urmatoarele servicii suport adresate persoanelor vulnerabile:
*serviciul de consiliere vocațională (57 de beneficiari)
*serviciul de self-marketing (14 beneficiari)
*serviciul de formare pentru o viață independentă ( 15 beneficiari)
*stagii de practică în companii locale (12 beneficiari)
*servicii adresate asistenților personali (10 beneficiari)
*servicii adresate antreprenorilor și potențialilor antreprenori (6 beneficiari)
*serviciul de formare a competențelor de muncă în cadrul unui curs de inițiere autorizat de CNFPA (14 beneficiari)
*programul de start-up (12 beneficiari)
CCR Blaj a fost dotat prin acest proiect cu o mini-tipografie în valoare de 10.000 de euro destinată beneficiarilor serviciului de formare a competențelor de muncă.Tipografia va fi deasemenea dotată cu componente suplimentare printr-un aport al Consiliului Local Blaj în valoare de 5.000 de euro.
Ca urmare a acestei achiziții, beneficiarii CCR Blaj au tiparit 28.000 de formulare necesare desfășurării activității din Spitalul Municipal Blaj și Primăria Municipiului Blaj. Formularele au fost oferite acestor instituții cu titlu de donație.
Cu ocazia apropierii de finalizare a proiectului, echipa CCR Blaj mulțumeste tuturor participanților la activitățile proiectului dar și instituțiilor și organizațiilor care au contribuit la atingerea indicatorilor asumați prin proiect.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com