CJ Alba ar putea să devină acţionar la Cupru Min

14 mai 2012 14:530 comments

Premierul României, Victor Ponta a fost prezent duminică la emisiunea „După 20 de ani” a postului TV Pro TV. În cadrul emisiunii, Victor Ponta a precizat că Guvernul analizează varianta de a transfera acţiuni ale Cupru Min către Consiliul Judeţean Alba, urmând ca autoritatea locală să atragă de la Uniunea Europeană fondurile necesare investiţiilor de mediu în cadrul companiei.
“Există două variante: ori există capacitatea Guvernului de a face anumite investiţii de mediu şi a avea un parteneriat cu o firmă privată, dar în condiţii avantajoase şi pentru noi, sau a doua variantă pe care trebuie să o studiem este de a transfera acţiuni la Cupru Min către o autoritate locală, în cazul de faţă Consiliul Judeţean Alba, eligibilă pentru fonduri europene de mediu. Cupru Min singur nu poate accesa fonduri europene, dar Consiliul Judeţean este eligibil pentru a primi de la Uniunea Europeană în jur de 100 milioane euro care trebuie investite în protecţia mediului”, a spus Ponta, conform ziarului Gândul. În ceea ce priveşte o decizie în acest caz, Ponta a spus că aceasta va fi luată în acest an.
Premierul a declarat anterior că Guvernul a transmis Fondului Monetar Internaţional că nu va vinde Cupru Min pe baza strategiei fostului Cabinet, la un preţ mic şi împotriva intereselor strategice, ci pe baza unui program de parteneriat public-privat care va fi definitivat în patru luni.
În acest moment, Roman Copper a atacat în instanţă statul român, acuzând Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie că “a încetat unilateral discuţiile” cu firma canadiană pentru Cupru Min Abrud, deşi aceasta câştigase licitaţia pentru preluarea societăţii miniere. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com