Colectă de alimente pentru aşezămintele sociale

22 octombrie 2012 15:490 comments

Sâmbătă, 20 octombrie, a demarat pe cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Campania „Faptele Credinţei”.
Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie, sub forma unei colecte de alimente pentru aşezămintele sociale din eparhia de Alba Iulia, care se confruntă actualmente cu mari probleme în asigurarea fondurilor. Credincioşii pot dona alimente şi cereale pentru aprovizionarea de iarnă a aşezămintelor sociale de îngrijire a copiilor, vârstnicilor şi persoanelor aflate în dificultate. Produsele vor fi colectate de către fiecare parohie în parte, urmând ca apoi acestea să ajungă la destinaţie sub coordonarea fiecărui protopopiat.
În eparhia de Alba Iulia există 72 de aşezăminte sociale, fiind cea mai mare reţea de aşezăminte din Patriarhia Română. În cadrul acestor aşezăminte se acordă zilnic sprijin unui număr de 194 copii abandonaţi, 50 de copii săraci, 25 de familii aflate în dificultate, 275 copii cu risc de abandon şcolar, 46 de copii cu handicap, 705 persoane vârstnice şi 150 de persoane fără adăpost. Costurile necesare desfăşurării activităţii aşezămintelor sunt asigurate în proporţie de 50 la sută de către Biserică, mai ales prin efortul propriu al parohiilor în care s-au înfiinţat.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com