Colegiul militar a obţinut, pentru a doua oară, titlul de Şcoală Europeană

14 mai 2012 14:540 comments

Singura şcoală din judeţul Alba care a obţinut titlul de Şcoală Europeană 2012 este Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Certificatul de Şcoală Europeană este acordat de Ministerul Educaţiei şcolilor care s-au remarcat în domeniul cooperării internaţionale şi care au derulat, în ultimii 3 ani, proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.
Colegiul militar a fost recompensat astfel pentru câteva proiecte derulate în 2012: parteneriatul multilateral Comenius „Let’s promote and share the beauty of our regions” şi alte şase parteneriate pe platforma e-Twinning, activitatea de cooperare internaţională desfăşurată de Colegiul Militar, toate acestea fiind răsplătite cu titlul de Şcoală Europeană 2012.
„Competiţia pentru acest titlu a fost foarte strânsă, şi ceea ce ne-a făcut să ne remarcăm a fost calitatea deosebită a proiectelor desfăşurate”, a declarat prof. Paraschiva Fărcaş, responsabil cu activitatea de cooperare internaţională şi integrare europeană.
Să reamintim că proiectul „Let’s promote and share the beauty of our regions” s-a desfăşurat în perioada 2009-2011, fiind implicate şcoli din 7 ţări europene: România, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Cehia, Grecia şi Italia. La cele 7 sesiuni de proiect au participat, din colegiul militar albaiulian, un număr de 32 de elevi şi 8 profesori. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com