Comisarii CJPC Alba au efectuat 232 de acţiuni de control în luna martie

9 aprilie 2012 15:300 comments

În perioada 1-31 martie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a acţionat în sensul realizării obiectivelor, politicii şi strategiei privind politica de protecţie a consumatorilor .
Concretizarea activităţii CJPC Alba s-a făcut prin 232 acţiuni de control, în urma cărora s-au întocmit: 169 procese verbale de constatare a contravenţiei şi 63 procese verbale de constatare.
Cele 232 acţiuni de control ale CJPC Alba au fost finalizate prin întocmirea a 169 procese verbale de constatare a contravenţiei, astfel: la produse alimentare: 90; la produse nealimentare: 4; servicii nealimentare: 51; servicii alimentare: 22 şi servicii financiare: 2.
O atenţie deosebită a fost acordată şi verificării operatorilor economici din localităţile aflate în afara reşedinţei de judeţ şi a celor aflaţi în mediul rural.
Pentru a determina o eficientizare a acţiunilor de control, s-a urmărit creşterea numărului acţiunilor de control la producători, depozite en-gros.
Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere.
Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului a fost de 1.489 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Valoarea totală a mărfurilor extracomunitare neconforme controlate în luna martie, oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului uman, a fost de 414 lei.
Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
Pentru abaterile de la prevederile legale în domeniul protecţiei consumatorilor s-a dispus operatorilor economici şi sistarea temporară a prestării serviciilor (servicii alimentare, nealimentare, financiare) şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor sau de intrare în legalitate.
Valoarea produselor distruse cu menţionare în procese verbale de constatare a contravenţiei este de 2.055 lei. Valoarea produselor distruse cu alte acte: 416 lei.
Valoarea totală a amenzilor aplicate în martie: 40 procese verbale de constatare a contravenţiei în valoare de 42.300 lei. Valoarea vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite): 15.850 lei. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com