Comisarii CJPC Alba, printre consumatori de ziua lor

16 martie 2011 00:000 comments

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este marcată în fiecare an, în data de 15 martie. Cu acest prilej, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Alba a organizat diferite acţiuni menite să aprofundeze cunoştinţele cetăţenilor privind produsele şi serviciile pe care le achiziţionează. În cadrul acţiunilor de informare, comisarii CJPC Alba, aflaţi în zona centrală (B-dul Transilvaniei) din Cetate a municipiului Alba Iulia, au împărţit trecătorilor pliante informative şi au oferit consiliere în orice problemă din domeniul protecţiei consumatorilor.
Tema globală propusă de Consumers Internaţional pentru acest eveniment o reprezintă “Servicii financiare corecte pentru consumatori”. Serviciile financiare rămân în centrul atenţiei deoarece consumatorii români nu sunt pregătiţi să negocieze cu băncile şi tocmai de aceea semnează uşor contracte, în ciuda faptului că nu înţeleg clauzele de bază.
„Am ţinut neapărat ca în această zi să ne aflăm printre consumatori. La nivelul judeţului Alba, anul trecut s-au înregistrat în jur de 800 de reclamaţii din partea consumatorilor nemulţumiţi de serviciile financiare. În 2011, noi încercăm să venim în ajutorul consumatorilor prin informaţii atât la nivel finaciar cât şi la nivel de contract. Prin această acţiune, sperăm ca oamenii să fie cu ochii deschişi pe viitor la semnarea unui contract, fie el de orice natură”, a declarat comisar şef CJPC Alba, jr. Dorian Vuşcan. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com