Comisarul şef Marius Pop a fost reţinut 29 de zile
Comandantul Poliţiei oraşului Teiuş, cms. Marius Pop a fost prezentat joi de procurorii DNA Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia. Comisarul şef Marius Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, omisiunea sesizării organelor judicare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.
Faptele de care este acuzat comisarul Marius Pop au legătură cu cele ale unui subordonat, trimis în judecată pentru sustragere şi distrugere documente şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Marius Pop ar fi încercat să acopere infracţiunile agentului de poliţie Ioan Eugen Popa.
Avocaţii lui Pop au susţinut că dosarul în care a fost reţinut Marius Pop reprezintă o răzbunare din partea fostei sale secretare, Ioana Lazăr, pe care Pop o concediase după constatarea unor nereguli grave în activitatea ei, mai precis pe motivul că nu a înregistrat aproape 900 de procese verbale.
Avocata comisarului şef a declarat joi, la finalul şedinţei în care s-a judecat propunerea de arestare preventivă, că plângerea pe numele lui Marius Pop este o răzbunare din parte fostei secretare a acestuia de la Poliţia oraşului Teiuş, Ioana Lazăr.
„O înregistrare ambientală pusă la dispoziţie de o angajată a poliţiei nu poate reprezenta o probă în instanţa de judecată, mai ales că a fost înregistrată în sediul de poliţie. Din punctul nostru de vedere este strict un act de răzbunare pentru că inculpatul s-a sesizat cu privire la faptul că martora Lazăr Ioana nu ar fi înregistrat un număr de 870 de procese verbale, iar în momentul în care au fost trimise în debit la Primăria Stremţ au fost trimise înapoi pe considerentul că s-a depăşit termenul de înregistrare. Atât timp cât valoarea este exagerat de mare, este un act de răzbunare“, a spus avocata Raluca Crişan.
Acesta a completat că declaraţiile fostei secretare sunt extrem de oscilante.
După deliberări, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au admis propunerea formulată de DNA Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile a cms. Marius Pop. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Un lucru interesant este faptul că agentul Eugen Popa, care ar fi rupt procesul verbal de contravenţie, este cercetat în stare de libertate, la fel ca şi ofiţerul care ar fi instigat la ruperea documentului.
l Sorin Poparadu