Comisarul şef Marius Pop, eliberat de ICCJ

15 martie 2012 15:470 comments

Miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat recursul comisarului şef Marius Pop, şeful Poliţiei Teiuş, la măsura arestării preventive dispusă săptămâna trecută de Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis arestarea sa pentru 29 de zile. După câteva ore de deliberări, în cursul serii de miercuri, magistraţii ICCJ au admis recursul lui Marius Pop iar acesta a fost pus în libertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Marius Pop este cercetat de DNA pentru favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.
Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Pop Marius-Mircea, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul, prin care a dispus doar avertisment. Marius Pop este acuzat că nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său, iar pentru a-şi ameliora situaţia juridică referitoare la faptul că nu a sesizat faptele de natură penală ale subordonatului său, a întocmit în fals un proces verbal de sesizare din oficiu pe care l-a antedatat şi l-a depus la compartimentul de control intern din cadrul I.P.J. Alba.
Avocata comisarului şef, Raluca Crişan, a spus că dosarul este o răzbunare a fostei secretare a comandantului Poliţiei Teiuş, care a fost schimbată pentru că nu ar fi înregistrat 870 de procese verbale de contravenţie.
Marius Pop a fost suspendat de la conducerea Poliţiei Teiuş şi pus la dispoziţia IPJ Alba până la încheierea cercetărilor.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com