Continuă procesul de modernizare în localităţile aparţinătoare ale alba iuliei

26 aprilie 2012 15:210 comments

Edilul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a precizat că administraţia locală continuă lucrările de modernizare a străzilor din cartierele municipiului Alba Iulia, în Miceşti, Bărăbanţ, Oarda şi Partoş. Lucrările care urmează să fie efectuate sunt complexe şi vizează atât extinderea şi modernizarea reţelelor stradale existente cât şi realizarea unor canale subterane în vederea amplasării reţelelor tehnice.
Soluţiile tehnice propuse urmăresc transformarea drumurilor pietruite în drumuri asfaltate sau pavate şi corectarea lăţimii părţii carosabile. De asemenea, în multe din zonele prevăzute pentru efectuarea lucrărilor se vor amenaja trotuarele, în concordanţă cu noul profil al străzii. Pentru rezolvarea problemelor ce ţin de scurgerea apelor pluviale au fost prevăzute rigole carosabile sau canale subterane.
Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de peste 20 de km şi sunt preconizate să înceapă în această vară. Harta proiectului cuprinde următoarele străzi şi suprafeţe:
– în cartierul Miceşti se va interveni pe o lungime de 7,989 km, pe străzile: Varese, Postăvarului, Strunga, Uricani, Trestiei, Lăpuşului, Bujorului, Mioriţei, Carpaţi, Rotunda, Topliţei, Dealului, Inului, Zăvoi, Apuseni, Pădurii, Scărişoare, Măgurei, Bobâlna, Gării şi Valea Aurului;
– în cartierul Bărăbanţ, lungimea totală proiectată este de 5,39 km şi se vor efectua lucrări pe străzile: Taberei, Aluniş, Poieniţei, Câmpeni, Gorunului, Ciocârliei, Şurianului, Ciucaşului, Grădinilor, Corniştei, Pescarilor, Streiului, Stejarului, Valea Mică;
– în cartierul Oarda, lungimea totală proiectată este de 5,8 km. Străzile vizate de lucrările de modernizare sunt: Trifouiului, Cărăbuşului, Bucegi, Gloriei, Lăcrămioarei, Câmpului, Cedrului, Haiducilor, Garoafelor şi Duzilor;
– în cartierul Partoş, se vor efectua lucrări pe o lungime totală de 2,1 km şi se vor efectua lucrări de modernizare pe strada Dacilor, 11 Iunie, Gemenilor, Ana Ipătescu, Glinca şi Digului.
Durata de realizare a investiţiilor este de 24 de luni şi finanţarea se va face de la bugetul local şi din suplimentare.

l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com