Controale efectuate de inspectorii DSVSA Alba

27 iunie 2012 14:280 comments

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba au controlat în luna mai unităţile autorizate/ înregistrate sanitar veterinar din judeţ.
Au fost controlate 135 de unităţi care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală şi non animală (ferme de animale, abatoare, unităţi de procesare carne, lapte, miere unităţi vânzare cu amănuntul, unităţi alimentaţie publică, târguri de animale, pieţe etc) .
Au fost aplicate un număr de 18 amenzi contravenţionale în valoare de 11.940 lei, conform H.G. 984/2005 cu modificările ulterioare.
Principalele deficienţe constatate au fost: nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare de întreţinere a spaţiilor de depozitare şi valorificare; sacrificarea animalelor fără asomare; ambalare şi etichetare necorespunzătoare a produselor de origine animală; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare în vigoare; vânzarea – cumpărarea de animale neînregistrate şi fără documente sanitare veterinare; neanunţarea în timp legal a medicului veterinar de debarcarea animalelor; efectuarea de transporturi de subproduse de origine animală cu mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar. Aceste acţiuni de control vor continua în tot judeţul. (C.T.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com