Cros caritabil pentru copiii cu sindromul Down

31 iulie 2012 16:440 comments

Luni 30 iulie, Serviciul Public de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, a fost gazda unei delegaţii din Ungaria formată din membri ai Fundaţiei ”Inima de Înger Down” care a organizat ”Crosul fără frontiere pentru copiii cu Sindromul Down”, eveniment sportiv menit să adune ajutoare pentru persoanele afectate de această boală.
Este vorba despre o acţiune caritabilă, o primă iniţiativă, ce are drept scop consolidarea pe plan sportiv a relaţiilor dintre cele două oraşe înfrăţite, Szekesfehervar şi Alba Iulia, şi de asemenea, de a-i ajuta pe albaiulienii care suferă de sindromul Down.
În perioada 23 – 30 iulie, Lajko Csaba, alergător din Ungaria, care participă la concursuri pentru amatori încă din 2006, împreună cu alţi 9 voluntari maghiari, au parcurs în alergare o distanţă de 800 de kilometri, pe traseul Szekesfehervar – Budapesta – Debrecen – Alba lulia. În cadrul evenimentului s-au colectat şi echipamente sportive folosite, dar de bună calitate, ce vor ajunge la Alianţa Olimpică Specială Maghiară şi la sportivii cu dizabilităţi din Alba lulia.
Voluntarii unguri au ajuns, luni, la intrarea în Alba Iulia, unde au fost întâmpinaţi de viceprimarul Paul Voicu care a alergat alături de oaspeţi pe o distanţă de aproximativ 2 km.
La sediul Primăriei Alba Iulia, voluntarii au descărcat cadourile pentru copiii bolnavi şi au făcut o prezentare a proiectului. În timpul întâlnirii, oaspeţii au aflat de la Adela Cristescu, şefa SPAS Alba Iulia, detalii despre modalităţile pe care municipalitatea le-a găsit pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de Sindromul Down.
“Ne bucurăm că domnul Lajko Csaba este cu echipa dânsului aici. Acţiunea caritabilă iniţiată de dânsul îi va sensibiliza atât pe cetăţenii din oraşul nostru, cât şi pe cei din oraşul înfrăţit Szekesfehervar. Le spunem încă o dată, “Bine aţi venit în Alba Iulia şi felicitări pentru efortul pe care l-aţi făcut în acţiunea iniţiată în sprijinul copiilor cu Sindromul Down”, a spus viceprimarul Voicu, înmânând grupului diplome de recunoştinţă din partea municipalităţii.
Delegaţia maghiară este formată din 9 voluntari (7 bărbaţi şi 2 femei), cu vârste între 27 şi 65 de ani. Aceştia au povestit că în drumul lor au fost însoţiţi, pe diferite distanţe, de alţi sportivi amatori de toate vârstele, cel mai bătrân fiind un bărbat de 73 de ani.
Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com