Crucea Roşie filala Alba va împărţi pachete cu alimente

16 octombrie 2013 14:382 comments

IMG_1582Cu prilejul Zilei Internaţionale a Eradicării Sărăciei, Crucea Roşie Română Filiala Alba va distribui în mod simbolic în data de 17 octombrie 2013, pachete cu alimente neperisabile, constând în făină, zahăr, orez, mălai, ulei, conserve, paste ş.a.
Beneficiarii acestui gest umanitar sunt 10 familii cu o situatie materială precară, preluate din baza de date a filialei noastre.
Conform unui studiu al Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, politicile de austeritate adoptate ca răspuns la criza datorilor din ultimii ani împing Europa într-o perioadă prelungită de sărăcie, şomaj ridicat, excludere socială, accentuare a inegalitatăţii şi disperare colectivă, arată un studiu al. De asemenea, milioane de europeni trăiesc în nesiguranţă, fără să ştie la ce să se aştepte în viitor. Este una dintre cele mai periculoase stări psihologice. Vedem cum disperarea tăcută se întinde în rândul europenilor, ducând la depresie, resemnare şi pierderea speranţei. Comparativ cu 2009, noi milioane de oameni au ajuns să stea la cozi pentru a fi ajutaţi cu alimente, fără acces la îngrijire medicală sau posibilitatea de a-şi cumpăra medicamente. Milioane de oameni nu au locuri de muncă şi mulţi dintre cei care lucrează încă au dificultăţi să-şi întreţină familiile, din cauza salariilor insuficiente şi preţurilor în creştere puternică.
Studii recente arată că patru din zece români trăiesc la limita sărăciei, neavând posibilitatea unui trai decent, care să le permită o dezvoltare socială, personală si financiară notabilă.

166311_1549886191737_6190110_nUmanitatea este o calitate a tuturor oamenilor iar preocuparea pentru soarta celor fără speranţa zilei de mâine trebuie să constituie o prioritate în vieţile noastre.

Pe această cale, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba mulţumeşte tuturor oamenilor cu bună credinţă care contribuie la susţinerea programelor umanitare ale organizaţiei noastre.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com