Csibi Barna a fost mutat disciplinar la Direcţia Finanţelor Abrud

21 martie 2011 00:030 comments

Gestul lui Csibi Barna de a-l spânzura pe Avram Iancu într-o piesă de teatru nu a rămas fără urmări pentru acesta. ANAF a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţă că Csibi Barna a fost mutat disciplinar la Direcţia Finanţelor din Abrud (judeţul Alba).
Csibi Barna este angajat al Direcţiei Finanţelor Publice a judeţului Harghita şi a fost cercetat de Comisia de Disciplină a instituţiei. El a semnat decizia de mutare la Abrud, pe o perioadă de 6 luni, urmând ca astăzi să se prezinte la noul loc de muncă. “”Art. 3 lit. b), din Legea nr. 7/2004, republicată, privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, stabileşte că, printre principiile care guvernează conduita profesională a funcţionarilor publici se numără şi prioritatea interesului public, principiu conform căruia funcţionarii publici au îndatorirea de a considera interesul public mai presus decât interesul personal, în exercitarea funcţiei publice. De asemenea, art. 7 din aceeasi Lege nr. 7/2004, “Loialitatea faţă de autorităţile şi instituţiile publice” dispune: (1) Funcţionarii publici au obligaţia de a apăra în mod loial prestigiul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia”, se arată în comunicatul ANAF.
Coincidenţă sau nu, Abrud este locul unde a copilărit şi a trăit o parte din viaţa sa Avram Iancu, acesta fiind o personalitate marcantă pentru locuitorii din această zonă.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com