Directorul adjunct al ITM Alba a fost trimis în judecată de Curtea de Apel Alba Iulia

28 martie 2012 15:500 comments

Directorul adjunct al ITM Alba, Calman Gabor Zsolt, de profesie avocat, în prezent purtător de cuvânt al instituţiei, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru infracţiuni la legea circulaţiei. Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, ne-a declarat miercuri că dosarul a fost înregistrat pe rolul instanţei marţi, 27 martie, iar primul termen de judecată va avea loc în 26 aprilie.
Faptele de care este acuzat Calman au avut loc la începutul lunii noiembrie 2011. Acesta nu a oprit noaptea la semnalul poliţiştilor pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. El şi-a continuat deplasarea pe B-dul Horea, iar la intersecţia cu strada Calea Moţilor a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac şi apoi cu gardul unui imobil, însă fără a opri. Echipajele de poliţie aflate în teren au trecut la urmărirea lui, iar la intersecţia străzii Calea Moţilor cu strada Ştefan cel Mare, autoturismul a fost blocat.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut din data de 10 iulie 2011, tot pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.
La respectiva dată, Calman a fost condus la Spitalul Judeţean Alba pentru a i se recolta probe de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei. Probele biologice de sânge recoltate pentru stabilirea alcoolemiei, au indicat: una 1,50, iar alta 1,60 g/l alcool în sânge.
Calman Gabor Zsolt a fost reţinut la acel moment de poliţişti, iar judecătorii au emis pe numele său mandat de arest preventiv pe o perioadă de 20 de zile. Împotriva acestei hotărâri inculpatul a declarat recurs. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis acţiunea acestuia şi, rejudecând, a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus de îndată punerea în libertate a inculpatului, cu interdicţia de a nu părăsi ţara.
Trebuie precizat faptul că avocatul nu este pentru prima dată în atenţia publică. A mai fost cercetat pentru omor calificat pe vremea când era student la Drept, în urmă cu aproape 11 ani. Judecătorii l-au găsit, atunci, nevinovat.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com