Directorul Moldomin Moldova Nouă, condamnat la închisoare cu executare

2 iulie 2012 15:010 comments

În dosarul în care este trimis în judecată în stare de arest preventiv sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Şerban Nicolae Cătălin, judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara (la data comiterii faptelor), la termenul de judecată din 25.06.2012, inculpatul Chişărău Iacob a declarat în faţa instanţei că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în procedura simplificată în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului Chişărău Iacob pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă la pedeapsa de 3 ani închisoare iar pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă la pedeapsa de 3 ani închisoare.
În urma contopirii pedepselor stabilite, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe inculpatului Chişărău Iacob la pedeapsa cea mai grea, de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.
Curtea de Apel Alba Iulia interzice inculpatului (pe perioada executării pedepsei) exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com