Dosarul brăţărilor dacice, amânat din nou

21 iunie 2012 14:550 comments

Dosarul penal cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul brăţărilor dacice” s-a aflat miercuri pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.
La termenul de judecată de miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat că nu a fost comunicată încă la dosar dovada îndeplinirii procedurii de citare cu inculpatul Ceia Iulian la reşedinţa indicată de acesta în Insulele Capului Verde. De asemenea, nu a fost primit rezultatul procedurii de audiere prin comisie rogatorie în Serbia a unui martor iar un alt martor citat cu mandat de aducere nu a fost găsit la adresa indicată.
Având în vedere aceste aspecte, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus revenirea cu adrese către autorităţile judiciare competente pentru efectuarea cu celeritate a procedurilor necesare, întrucât nefinalizarea acestora întârzie judecarea dosarului.
Cu privire la inculpatul Ceia Iulian, reprezentantul parchetului a depus la instanţă documente din care rezultă că acesta a fost identificat la începutul lunii iunie 2012 pe raza localităţii Căstău din judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat. În declaraţia olografă dată de inculpat cu această ocazie a indicat o altă adresă de domiciliu situată în Bucureşti. Reprezentantul parchetului a solicitat instanţei să dispună arestarea preventivă a inculpatului, având în vedere că acesta se sustrage de la judecarea dosarului.
În urma deliberării, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la inculpatul Ceia Iulian. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, competenţa de soluţionare revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Alba Iulia a dispus ca inculpatul Ceia Iulian să fie citat la toate adresele declarate, inclusiv la domiciliul din Bucureşti indicat recent în declaraţia dată la începutul lunii iunie 2012. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 03.10.2012. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com